09 Mayıs 2020 08:28

EMEP İlçe Başkanının tahliye talebine ret | Kalp hastası Kilis, hücrede tek başına

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan EMEP Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis’in tutuklama kararının kaldırılması talebi reddedildi. Kalp hastası Kilis, tek kişilik hücrede tutuluyor.

Ferit Kilis | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları nedeni ile tutuklanan Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis’in tutuklama kararının kaldırılması talebi reddedildi. Farklı barodan 75 avukatın imzası ile verilen dilekçede Kilis’in tutuklanmasını gerektiren bir suç olmadığı ve koronavirüs nedeni ile risk altında olduğuna dikkat çekilmişti.

Kilis ile görüşen Avukat Tugay Bek, yaşadığı kronik rahatsızlıklar nedeniyle risk altında olan Kilis’in yüksek tansiyon nedeni ile iki defa burnundan kan geldiği bilgisini aktarmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında hücrede tutulan Kilis’in yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeni ile kalp krizi geçirmesi halinde hala yanında bunu bildirecek kimse yok. Kilis’i ziyaret eden Av. Tugay Bek, Kilis’in sağlığı ile ilgili endişeli olduğunu ifade etti.

SUÇLAMA DA TUTUKLAMA DA YANLIŞ

Emek Partisi Adana İl Başkanı Avukat Sevil Aracı, red kararına tepki göstererek “ Bağımsız olması gereken hakimlerin terörle mücadele eden kişiler olarak kabul edilemeyeceği için suçlamanın doğru bir temelde yapılmadığını dile getiren Aracı,  “Ayrıca 57 yaşında, sık sık kalp spazmı geçiren ve salgınla ilgili risk grubunda olan Kilis’in tutuklu bulunması doğru değil. Hapishanelerde kişisel alan yok, tutukluluğu uzarsa bağışıklık sisteminin zayıflaması söz konusu. Bu ısrar yaşam hakkı ihlali anlamına gelir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kilis 1 Mayıs sabahı gözaltına alındı. Gözaltı nedeninin, adil yargılanma talebi ile ölüm orucunda iken 24 Nisan 2020 tarihinde hayatını kaybeden Mustafa Koçak'a ceza veren hakimle ilgili yaptığı bir paylaşım olduğu anlaşıldı. Kilis aynı gün "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan tutuklandı. (Adana/EVRENSEL)

{{403803}}

ÖNCEKİ HABER

Antalya Tabip Odası: Biz yönetenlerden daha çok endişeliyiz

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Murat Emir: Koronavirüs meslek hastalığı kabul edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa