11 Mayıs 2020 21:06

Uyarılara rağmen AVM'leri açan hükümetin Sağlık Bakanı, giden vatandaşları suçladı

Tüm uyarılara kulak tıkayarak alışveriş merkezlerini açan hükümetin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun kuyruklar oluşmasından dert yanıp vatandaşları suçladı.

Ekran görüntüsü: @drfahrettinkoca/Twitter

Paylaş

Tüm uyarılara kulak tıkayarak alışveriş merkezlerini (AVM) açan AKP hükmetinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun kuyruklar oluşmasından ve mesafe kuralının ihlal edilmesinden dert yanıp vatandaşları suçladı.

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle geçici süreyle kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonları ile alışveriş merkezleri yeniden açıldı. AVM'lerde, restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyete geçti. AVM önlerindeki yoğunluk üzerine açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, suçu vatandaşa attı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, "Bugün, AVM önlerinde uzun kuyruklar, AVM kapılarında yığılmalar oluştu. Sosyal mesafe kuralına çoğunlukla uyulmadı. Maske takmayanlara bile rastlandı. Ne maske, ne sosyal mesafe, tek başına koruyucu değil. Tedbirler tam olmalı. Risk devam ediyor. Mecbur değilsek evde kalalım" ifadelerini kullandı.

TEZ-KOOP-İŞ BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Salgını döneminde AVM’lerin açılması kararının yanlış olduğunu söyleyen Tez Koop-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, boykot çağrısında bulunmuştu.

Fırat, "Açıklamalarda AVM giriş çıkışlarında kontroller yapılacak, fiziki mesafe kuralına uyulacak deniyor. Halbuki biz bunu şu an açık olan marketlerde gördük. Birkaç firma dışında ne fiziki kurala uyuldu ne de önleyici tedbirler alındı” uyarısında bulunmuştu.

En küçük AVM’de bile en az 200 kişinin çalıştığını anımsatan Fırat, "Sadece AVM’ye giden müşteriler değil çalışanların birbirine virüsü bulaştırma riski de çok fazla. Çünkü çalışan AVM emekçilerinin hepsi aynı ortak alanları kullanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Fırat, “Yalnız başka birilerinin cepleri dolsun diye hem halkın hem de AVM çalışanlarının canı hiçe sayılıyor" demişti.

SOSYAL-İŞ SENDİKASI, "AVM'LER SALGIN YUVASINA DÖNÜŞMESİN" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Yine DİSK’e bağlı Sosyal-İş sendikası da halk sağlığının korunması ve AVM’lerden işçi cenazelerini kaldırmamak için AVM’lerin açılma tarihinin ertelenmesini istemişti.

AVM‘leri açma kararının, toplumun salgına karşı verdiği 2 aylık emeği sabote edeceği vurgulanan açıklamada “Kovid-19 verileri olumlu gibi görünse de halen her gün yaklaşık 2 bin yeni vaka ortaya çıktığı, onlarca kişinin vefat ettiği gerçeği göz ardı edilemez. Bir avuç AVM patronunun menfaati için toplumu salgına teslim etme riski taşıyan bu karar gözden geçirilmeli ve ertelenmelidir” ifadelerine yer verilmişti.

HDP "İKİNCİ DALGAYI TETİKLER" DEMİŞTİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse de AVM’lerin açılmasının ikinci dalga salgını tetikleme riskini barındırdığına dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten yaş çay fiyatı tepkisi: Bu, 2 milyona yakın vatandaşı hiçe saymaktır

SONRAKİ HABER

Tesla yasağa rağmen üretime başlayacağını açıkladı, Trump destekledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa