12 Mayıs 2020 13:22

Darbe tartışmasını gündemde tutan AKP'nin sözcüsü: Türkiye'nin darbe gündemi yoktur

Darbe tartışmalarını gündemden düşürmeyen AKP'nin sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır" dedi.

Ömer Çelik | Fotoğraf: Güven Yılmaz/AA

Paylaş

Darbe tartışmalarını ısrarla sürdüren, her açıklamalarında konuyu yeniden gündeme getiren AKP'nin sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Hükümet darbe tartışması açıyor diyerek akla hayale gelmeyecek bir yalan ortaya atıldı. Esasında tartışmayı başlatan biz değiliz" iddialarını öne sürdü. Çelik, "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır" dedi.

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

"Koronavirüsün hayatla ilgili, ekonomi, politikalarla ilgili kabulleri altüst edeceği gözüküyor. Neoliberal küreselleşmenin bundan sonra nasıl bir şekil alacağı, daha insana dayalı bir küreselleşmenin nasıl olacağı tartışmalar büyük bir ivme ile güçleniyor. Küresel adalet ve sağlık güçleniyor.

Bir aşı bulunduğu zaman bunun herkese eşit dağıtılması önemli konulardan biri olacak. Türkiye küresel adalet talebine karşılık verecek bir performans gösteriyor."

"DARBE GÜNDEMİ YOKTUR, DARBECİLİK GÜNDEMİ VARDIR"

"'Hükümet seçimle ya da başka şekilde gidecek' diyenler ya da doğrudan bu imalarda bulunanlara maalesef ne parti genel başkanlarından bir yanıt gelmedi.

Bu günlerde bile milletimizin temel değerlerine saldırıda konusunda bir şekilde hız kesmeyenlere cevap verme zaruretimiz de kaçınılmaz oluyor. Bu saldırılara karşı tabii ki susamazdık.

Bu yalan doruk noktasına ulaştı. Hükümet darbe tartışması açıyor diyerek akla hayale gelmeyecek bir yalan ortaya atıldı. Esasında tartışmayı başlatan biz değiliz. İşi, TSK'ya iftira atmaya kadar getirdiler. 'Görevden alın' deyip kaos siyaseti yapıyorlar.

Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır."

"MİSYONLARIMIZ HEDEF ALINIRSA HAFTER GÜÇLERİNİ HEDEF OLARAK KABUL EDERİZ"

"(Libya'da Hafter rejimi) Bombalamaya devam ediyor. BM yetkilisi açık şekilde insanlık suçu olarak değerlendirmek gerektiğini söyledi.  Elçiliğimizin yakınına düşen roket kabul edilemez. Herhangi bir şekilde oradaki misyonlarımız, insanımız hedef olursa Hafter güçlerini, darbeci güçleri bundan sonra meşru hedef kabul edeceğimizi açık şekilde söylüyoruz. Herkes yapıp ettiklerine dikkat etsin. Türk misyonlarının hedef alınması demek kendilerini bizim için meşru hedef haline getirmek demektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bambaşka bir eğitim mümkün: Eğitimde SSCB modeli

SONRAKİ HABER

Şair Bülent Güldal: Atmosfer saydığım çevremdeki gerçeklerden şiir soluyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa