12 Mayıs 2020 17:07
/
Güncelleme: 16:15

Fatih Tezcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı

"Tayyip Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede" tehditleri savuran Fatih Tezcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

Fatih Tezcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı

Ekran görüntüleri, Fatih Tezcan'ın 'Kemalist terör örgütü' ifadelerini kullandığı videodan alınmıştır.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Tezcan hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Fatih Tezcan adlı şahsın halkın bir kısmını hedef alarak tehdit içerikli bir video yayınladığına dair 11 Mayıs tarihinden itibaren çeşitli internet siteleri ile sosyal medyada haber yapıldığının belirlenmesi üzerine 5271 Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi gereği işin gerçeğini araştırıp yasal gereğine tevessül etmek amacıyla adı geçen hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır" denildi

NE OLMUŞTU?

Fatih Tezcan, paylaştığı videoda, ''Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden" diyerek aileleri tehdit etmiş, "Tayyip Erdoğan'ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede" ifadelerini kullanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et