Online ödev haftası ruhsal bunalıma dönüştü!
Tüm bu durumlar neticesinde “normale dönüş” adı altında gerçekleştirilen politikalar öğrencileri normal sağlıklı ruh haline sahip bireyler olmaktan uzaklaştırıyor.
Pixabay
Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi
Kayseri
Uzaktan eğitim sistemine geçtiğimizden bu yana üniversitelerde sınavların nasıl yapılacağı tam bir belirsizlik içindeydi. Her üniversitenin kendi inisiyatifine bırakılmış bir durum söz konusuydu. Ayrıca üniversitelerde hocaların kararı doğrultusunda sınavları gerçekleştireceklerdi. İlk başta bizim bildiğimiz bunlardan öte değildi. Daha sonra kimi bölümlerde kimi hocaların vize sınavlarını online yapacağını, bazı derslerin ise ödevler verilecek değerlendirileceğini öğrendik. Bunun ardından ödevler peş peşe gelmeye başladı. Evde olduğumuz düşünülerek veriliyor bu ödevler ama her birine evde olsak da yetişmemiz mümkün olmuyor. Ayrıca özellikle kadın öğrenciler evde birçok ev işi ile uğraşmak durumunda kalıyor. Kısa zamanda sayfalar süren ödevleri yetiştirme çabasındayım. Bu süreçte okul hayatımızın uzamasını istemiyorum, fakat tonla ödevle boğuşmam ne kadar sonuç verecek bilmiyorum.
EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ
Geç alınan kararlar bizleri yeterince zora sokuyorken bir de sınavların verilen tepkiler doğrultusunda ani bir değişiklikle ödeve dönüştürülmesi ve akademisyenler tarafından ödevlerin 4 günlük yükleme süresi boyunca öğrencilerin sisteme girmesinin yasaklanmasıyla geriye 23 günümüz kalıyor. 9-10 dersi olan öğrenciler için bu durum var olan süreçten kaynaklanan stresi daha da katlıyor. Verilen ödevlerin yapılabilmesi için sahip olunması gereken bilginin çoğu üniversitelerin sistemi tarafından sağlanmaması ve bunların vize yerine geçecek olması, gerek dönem uzama endişesi gerekse de mezuniyetin 1 sene gecikmesi endişesiyle daha da zor bir hal alıyor. Tüm bu durumlar neticesinde “normale dönüş” adı altında gerçekleştirilen politikalar öğrencileri normal sağlıklı ruh haline sahip bireyler olmaktan uzaklaştırıyor. Online ödev hatası benim için ruhsal bunalıma dönüştü. Normalde 40 dakika da halledeceğimiz sınav için şimdi günler boyunca uğraşmak zorundayız. Salgın öncesinde olduğundan daha fazla emek veriyoruz. İsteğimizde emeğimizin karşılığını almak olur. Bu eğitim sistemi çok net bir şekilde öğrenciyi düşünmüyor.