13 Mayıs 2020 03:00

Belirsiz sınavlar, belirsiz gelecek

"İTÜ öğrencileri olarak en kısa zamanda bir araya gelerek, hep birlikte taleplerimizi daha görünür kılmalıyız."

Fotoğraf: Freepikten creative art

Paylaş

Berkant TATLI

İTÜ

Karantina sürecinin başlamasıyla birlikte üniversiteden birçok arkadaşımız memleketlerine, ailelerinin yanına döndüler. Tabii bu süreç içerisinde İTÜ 6 Nisan’da online eğitime başladı. Birçoğumuz online eğitimin nasıl olacağını merak ederken bunun yanında ekipman eksikliği olan arkadaşlarımız ile bulunduğu yerlerdeki altyapı eksikliğinden dolayı internet bağlantısı olmayan arkadaşlarımız da bu online eğitim sürecinde nasıl derslere erişebileceklerini düşünmeye başladılar.

VERİMSİZLEŞEN EĞİTİM

Hazırlık içinse durum yine bundan farklı değil. Yine ekipman eksikliğinden ve internete ulaşamadığı için derslere giremeyen arkadaşlarım var. Bu sıkıntı için okul derslere devam zorunluluğunu kaldırarak bu probleme çözüm üretmiş gibi davranmaya başladı. Bir nevi derslere giremeyenler de dışardan kendi çalışsın öyle geçsin Proficiency (hazırlığı geçme sınavı) sınavını tarzı bir tavır takındılar. Derslere giremeyen bir öğrenci dışarıdan nasıl çalışıp geçecekse… Bunların yanında verilen eğitimin verimsizliği biz öğrenciler tarafından tartışılmaya başlandı. Normal ders saati gibi 8:30’da derse başlayıp 4 saat boyunca (bazı günler 6 saat) bilgisayar başında oturmak eğitimi iyice verimsizleştirdi. 20 kişilik sınıftan derslere sadece 3 veya en fazla 5 kişinin katılması bu eğitimin verimsiz olduğu gerçeğini kanıtlamış oldu.

BELİRSİZLİKLER MAĞDUR EDİYOR

Bunlarla birlikte birde hazırlık açısından bir belirsizlik söz konusu. Proficiency sınavının tarihi konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Bu konuyu hocalarımıza sorduğumuzda ise henüz onlara da bir şey söylenmediğini dile getirdiler. Durum böyle olunca da biz hazırlık öğrencileri olarak “YKS sınavına hazırlanan öğrenciler gibi mağduriyet yaşayacak mıyız?” diye düşünmeye başladık. Sınavın nasıl olacağı konusunda ise okul yönetimi herhangi bir açıklama yapmadı. Online eğitim başladığından beri yaklaşık bir ay geçti.

Bu bir ay içerisinde hiçbir sorunun çözümü için bir adım atılmamışken, herkes için ulaşılabilir bir eğitim sağlanamamışken okul ikinci bombayı patlattı. Ders kayıtlarının sistemde sadece 14 gün kalacağını bilen biz öğrenciler bu sıkıntı için kendimize çözüm olarak ders kayıtlarını indirmeyi seçmiştik. Okul ise yaptığı açıklamada ders kayıtlarının indirilmesinin hukuka aykırı olduğunu ve ders kayıtlarını indiren öğrenciler hakkında hukuki ve cezai süreç yürüteceklerini söylediler. Bu süreçte okulun takındığı bu tavır bizleri daha da mağdur etmekten başka hiçbir işe yaramıyor.

Bütün bu sıkıntılar devam ederken biz İTÜ öğrencileri olarak en kısa zamanda bir araya gelerek, hep birlikte taleplerimizi daha görünür kılmalıyız.

 

ÖNCEKİ HABER

Uçuk fiyatlara karşı alternatif ekipmanlar

SONRAKİ HABER

Online Tüfob Kongresi’nde buluşalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa