13 Mayıs 2020 19:36

Koronavirüsten yakınlarını kaybedenler İspanya hükümetine toplu dava açıyor

İspanya’da koronavirüs salgınında yakınlarını kaybedenler, hükümete taksirle ölüme sebebiyet vermek ve yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek gerekçesiyle dava açıyor.

Arşiv | Fotoğraf: Burak Akbulut/AA

Paylaş

Koronavirüs salgınınında en başarısız süreç yönetimlerinden birine imza atan İspanya hükümeti toplu davalarla karşı karşıya. Salgında yakınlarını kaybedenler, hükümetin taksirle ölüme sebebiyet vermek ve yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek suçlarından cezalandırılmasını istiyor.

DW Türkçe'nin İspanyol medyasından aktardığına göre koronavirüs mağdurlarının toplu dava başvuruları Madrid'deki Yüksek Mahkemeye ulaştı.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve kabinesine karşı toplam 3 bin 268 aile adına açılan toplu davalarda "taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve "yardım yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçlamalarının yöneltildiği belirtiliyor.

Madrid'deki bölgesel yönetim başkanına karşı da soruşturma açılması talebi ile savcılığa başvuran Hastaları Koruma Birliğinin Başkanı Carmen Flores "İspanyol siyasetinin salgına yanıtının geç ve yetersiz gelmesi virüs kurbanlarının sayısının artmasına yol açtı. Bu felaket önlenebilirdi" dedi.

Birlik, yüzlerce yaşlının tedavi için hastanelere kabul edilmedikleri için "yalnız ve terk edilmiş" bir şekilde yaşamını yitirdiğini belirtti.

İspanya'da salgında 27 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre koronavirüsten dünyada ABD ve Rusya'nın ardından en fazla etkilenen üçüncü ülke olan İspanya, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor.

Öte yandan sadece Madrid civarında bulunan 700 bakım evinde salgının başlangıcından bu yana 6 bin yaşlının yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrencileri: Online eğitimde öğrencilerden imkansızı başarmaları isteniyor

SONRAKİ HABER

Patateste ithalat ile üreticilerin mağdur edilmesi Bakan Pakdemirli'ye soruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa