16 Mayıs 2020 16:26

Adana'da kayyumları protesto etmek için yapılacak basın açıklaması engellendi

Adana'da kayyumları protesto etmek için yapılacak açıklama polis tarafından engellendi. HDP il binasında yapılan açıklamada "Seçilmiş belediye başkanlarımız irademizdir" denildi.

Adana'da kayyumları protesto etmek için yapılacak basın açıklaması engellendi

Fotoğraf: Evrensel

Adana'da HDP'li belediyelere yönelik kayyum uygulamasını protesto etmek üzere yapılacak açıklama polis tarafından engellendi. Engelleme üzerine HDP il binasında yapılan açıklamada konuşan HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, “Seçilmiş belediye başkanları irademizdir, belediyelerimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyum atanmasına yönelik Adana’da yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermedi. HDP’nin çağrısı ile Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde toplanan HDP, HDK, EMEP, ESP üyeleri ve yurttaşlara, pandemi önlemleri ve sosyal mesafe kurallarını gerekçe gösteren polis, basın açıklamasına izin verilmeyeceğini söyledi. 

Adana'da kayyumları protesto etmek için yapılacak basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Fotoğraf: Evrensel

Basın açıklaması için bir araya gelenler, polis ablukasında yürüyerek HDP il binasına gitti. Burada yapılan açıklamada konuşan HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, "Bir süredir darbe söylemleri ile gündemi meşgul eden iktidarın halkın seçtiği belediyelere kayyum ataması darbenin kendisidir" dedi.

Bu tutumu kınadıklarını ifade eden HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış, “Her vatandaş razı olmadığı bir konuda basın açıklaması yapma hakkına sahiptir. Biz belediyelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Seçilmiş belediye başkanlarımız irademizdir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et