18 Mayıs 2020 16:07
/
Güncelleme: 15:24

Hindistan'da koronavirüs nedeniyle mahsur kalan mülteci işçilerin bekleyişi sürüyor

Gaziabad bölgesinde koronavirüs salgını nedeniyle mahsur kalan ve tahliye olabilmek için kayıt yaptırması gereken binlerce mültecinin bir araya gelerek beklemesi endişe yarattı.

Hindistan'da koronavirüs nedeniyle mahsur kalan mülteci işçilerin bekleyişi sürüyor

(Temsili) Fotoğraf: Sujeeth Potla/Unsplash

Hindistan'da başkent Yeni Delhi'ye sınırı bulunan Gaziabad bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mahsur kalan ve tahliye olabilmek için kayıt yaptırması gereken binlerce mülteci işçi toplu halde beklemek zorunda kaldı.

AA'nın NDTV kanalında yer alan habere dayandırarak verdiği bilgiye göre, Yeni Delhi'ye yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Gaziabad'da binlerce mülteci işçi, kendileri için tahsis edilen tren veya otobüs seferlerine kayıt yaptırabilmek için Ram Lila Meydanı'nda bir araya geldi. Maskesi bulunmayan mülteci işçilerin sıkışık bir şekilde bir arada olması, Kovid-19'un işçiler aracılığıyla başka eyaletlere taşınabileceği konusunda endişeye yol açtı.

İsmi açıklanmayan işçilerden biri, "Virüs hakkında bir şey bilmiyorum. Fakat açlıktan ölmek istemiyorum." dedi.

Hindistan’da Kovid-19 vaka sayısı 96 bin 492'ye yükselirken, salgın dolayısıyla 3 bin 41 kişi yaşamını yitirmişti.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Gucerat eyaletinin Ahmedabad şehrinde bir araya gelen yüzlerce mülteci işçi, evlerine dönebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ederek eylem yaptı. Polis, göz yaşartıcı gaz ile işçilere müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Hindistan'da 25 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının ardından evlerine dönmek isteyen mülteci işçilerin protestoları çeşitli eyaletlerde aralıklarla sürüyor.

Hükümet tarafından mülteci işçilerin evlerine dönebilmesi için tahsis edilen tren ve otobüs seferleri yetersiz kalmıştı. Binlerce mülteci işçi evlerine ulaşabilmek için yollara düşmüştü. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et