20 Mayıs 2020 00:46

Şok Market işçisi: Fazla mesai karşılığında izin veriliyor

"Herkesin paraya ihtiyaç duyduğu bugünlerde bize mesailerimiz karşılığında, ücretsiz zaman veriyorlar."

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Şok Market işçisi
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları. Ben Şok Market’te çalışan bir işçiyim. Daha önce hem Evrensel’in sayfalarında hem de sosyal medyada çalışma koşullarımız gündem oldu. Ben de yine yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.

Bizler sokağa çıkma yasağında dahi sevkiyata çağırılan, fakat yaptığı işe karşılık fazla mesai ücreti alamayan işçileriz. Herkesin paraya ihtiyaç duyduğu bugünlerde bize mesailerimiz karşılığında, ücretsiz zaman veriyorlar. Günde 10 saat çalışıyorum, yeri geldiğinde mola bile yapmıyorum. Cuma günleri 14 saat çalışıp sokağa çıkma yasağında kendi imkanlarımla sevkiyat açmaya geliyorum. Günde ortalama 300 kişiyle muhatap oluyoruz, ama iki maske kullanma hakkımız var. İş tanımımız belli değil, temizlik de yapıyoruz reyon da düzenliyoruz, sevkiyat da açıyoruz. Yeri geliyor eleman eksikliğinden bütün bunları tek başımıza yapıyoruz.

Oldu ki bir hata yaptın, kasada para eksik çıktı, çıkan eksik para senin maaşından kesiliyor. Çalışma saatlerimiz düzensiz, herkes işe belli bir saatte gelip belli bir saatte gitmek ister, vardiyalı da olsa kaçta girip kaçta çıkacağın belli olsun ister. Ama bizde öyle değil, eğer sen fazla çalıştıysan içerisi sana yarın 10’da geleceğine 1’de gel der, eğer eksik kalmışsan yarın sabah açılışı sen yap der. Çalışma saatlerimizin düzensizliği, eksik elemanla çok iş yapmak, bütün bu çalışmaya rağmen insanca yaşayabileceğimiz bir ücret alamamak bizleri üzüyor. İtiraz ettiğimizde ise kapı gösteriliyor. Kapının bu kadar çabuk gösterilmemesi için önce en yakınımızda birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla birlik olmak zorundayız!

ÖNCEKİ HABER

Mercedes Benz işçileri: Dijital kölelik değil ücretli izin

SONRAKİ HABER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Anıtkabir’de tören düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa