22 Mayıs 2020 17:41

Bandırma Emekçi Kadın Platformu: Kadın bedeni bir meta değildir

Bandırma'da yerel olarak yayımlanan ”gercekbandirma.com” isimli internet haber sitesinde yayınlanan “Süt ve Süt Ürünlerinde Artış” başlıklı habere kadınlar tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yerel olarak yayımlanan ”gercekbandirma.com” isimli internet haber sitesinde yayınlanan “Süt ve Süt Ürünlerinde Artış” başlıklı haberde kullanılan kadın görseline kadın örgütleri tepki gösterdi. Bandırma Emekçi Kadın Platformu Dönem Sözcüsü İpek Çetinkuş, "Kadın bedenini tüketim amaçlı reklamlarınızda kullanamazsınız” dedi.

İpek Çetinkuş, “GERÇEK” adlı internet gazetesinin okunmaması için bir kampanya başlattıklarına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “İçinde bulunduğumuz günlerde kadın olarak bedenimiz ve kimliğimize sahip çıkma adına yaptığımız mücadelemizde bir adım atıyoruz biz adım attıkça saldırı daha fazla artıyor. Müftüler kadın bedeni üzerinden fetva veriyor. Meclis küçük yaştaki çocuğa kadın oldu kimliği vermek istiyor. Adının önüne profesör titrini koyarak sapkın düşüncelerini Türkçe olmayan cümleler ile gizleyen üniversite hocaları kız çocuklarımıza “rejenerasyonu muhteşem” diyerek aklı sıra halk dilinde “körpe” diye söylenen sözü cümlelerin arasında saklayarak 12-17 yaşın annelik ve kadınlık için en uygun yaş olduğunu ifade edip sapkınlığını gizliyor. Şehrimizin bu gazetesi de kendince bir haber yapıp okunma oranını arttırabilmek için en kutsal meslek olan “analığı” bu görsel ile aşağılayıp kadın bedenini arsızca haberinin görseli yapıp okunmasını sağlamaya çalışıyor.

Artık bir yerlerde durmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Kadın bedenini tüketim amaçlı reklamlarınız da kullanamazsınız. Bunları aklınıza not edin. Kadın sadece cinsel arzularınızı giderecek, seks yapmaktan öte vasfı ve kimliği olmayan saçı uzun aklı kısa yaratıklar değildir. Bu zihniyet ile mücadelemiz yüzyıllardır var ve var olmaya devam edecek.” (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da "normalleşme" süreci kaygı yaratıyor

SONRAKİ HABER

Global coronavirus cases exceed 5M

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa