24 Mayıs 2020 20:48

İTÜ hazırlık öğrencileri pandemi döneminde sınav istemiyor

İTÜ hazırlık öğrencileri, pandemi sürecinde sınavın yüz yüze yapılmaması ve İngilizce Yeterlik Sınavının 25-27 Temmuz 2020’de 2 oturum şeklinde yapılmamasını istiyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi logosu

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, hazırlık öğrencilerinin lisansa geçebilmek için girmesi gereken İngilizce Yeterlik Sınavının 25-27 Temmuz 2020’de 2 oturum şeklinde okulda yapılacağını açıkladı. Öğrenciler ise normal koşullarda 3 kez sınava girme hakları olmasına rağmen diğer sınav haklarına dair açıklama yapılmamasına tepkili.

Online platformlarda bir araya gelen İTÜ hazırlık öğrencileri, pandemi sürecinde sınavın yüz yüze yapılmaması ve açıklanan yeni uygulamadan vazgeçilmesi için hazırladıkları dilekçeleri okula göndermeye başladı.

Bu dönemde sınavın hem yüz yüze hem de online olarak yapılmasının yaratacağı sorunlara dikkat çeken öğrenciler çözüm olarak şu önerileri sıraladı: Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitim süreleri içerisinde bu yeterlilik sınavını verme koşuluyla şartlı geçirilebilir. Ya da lisans öğreniminin ilk yılında öğrencilere ek ders olarak zorunlu İngilizce dersi verilebilir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karantina günlerinde evden radyo yayını: 'Radyo karantina'

SONRAKİ HABER

Patronların istediği önlem mi sömürü mü? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...