25 Mayıs 2020 18:26

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Berbat bir sistem oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Berbat bir sistem oldu

Ali Babacan | Fotoğraf: DHA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün devam eden ‘hükümet sistemi’nin berbat bir sistem olduğunu söyledi ve “Ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir parti logosu yan yana kondu, o günden beri ülke dikiş tutmadı” dedi.

Halk TV’de Gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Babacan, ekonomiyi yönettiği dönemi övdü, bugün ise ekonominin kötü olduğunu ve bir korku iklimi bulunduğunu anlattı. Babacan, parlementer sistemin devamı için hayır çalışması yaptığını anlattı ve bugünkü sistem için “berbat bir sistem” ifadesini kullandı:

“Parlamenter sistem varken Türkiye’de seçim öncesi her parti kendi kimliği ile seçime girerdi. Tek parti ya da koalisyon olurdu. Yeni sitem öyle yanlış oldu ki, seçim öncesi ittifakları mecbur kıldı. ‘Koalisyon bitecek’ diyenler, şimdi ittifaka mecbur oldu. İnsanları yanılttılar o gün. Bana da ‘anlat’ dediler. ‘Siz yanlış yapıyorsunuz’ dedim o dönem. Ben konuşursam insanlar ‘hayır’a oy verir dedim. Berbat bir sistem oldu. Parlamento saf dışı kaldı. Yargı atamaları dahi iktidarın başındaki kişi tarafından belirlenir oldu. Ne zaman ki Cumhurbaşkanlığı forsu ile bir parti logosu yan yana kondu, o günden beri ülke dikiş tutmadı.” (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et