29 Mayıs 2020 07:32
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mayıs 2020 22:02

Başakşehir'de Tem Tekstil kot yıkama atölyesinde patlama: İki işçi yaşamını yitirdi

İstanbul Başakşehir'de bir kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre iki işçi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Ersan San/DHA

Paylaş

İstanbul Başakşehir'de Tem Tekstil kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre iki işçi öldü, enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Başakşehir, Kayaşehir'de Şehit Semih Balaban Caddesi'nde bulunan kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde saat 10.45 sıralarında patlama oldu. Şiddetli patlama nedeniyle atölye enkaza döndü.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışma başlattı. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre iki işçi öldü. İSİG Meclisi tarafından yapılan paylaşımda yaşamını yitiren işçilerin Gürcistan vatandaşı olan 45 yaşında Aleksander Chitauri ve Bartınlı 55 yaşındaki Mehmet Ali Aslan olduğu belirtildi.

Atölyede çalışan Ömer Yakar AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Haziran'da atölyenin açılışına hazırlık için atölyedeki kazanın test edilirken patlamanın yaşandığını söyledi. Yakar, "Altında kaç kişi var, kaç kişi yok onu bilemeyiz. Şu an enkaz kaldırılıyor, biz de bekliyoruz. Vardiyalı çalışıyoruz ama kalan pek kişi yok. Bir, iki kişi var onlarda da bir şey yok. Ben de 1 Haziran'da çalışacaktım. Bunlar zaten 1 Haziran için gelip hazırlık yapan insanlar" dedi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de patlamayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"İstanbul Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinden (GAMER) alınan ilk bilgilere göre, Başakşehir ilçemiz Kayabaşı mahallesinde bulunan bir kot yıkama atölyesinin kazan dairesinde henüz bilinmeyen bir sebeple saat 11.10'da patlama meydana gelmiştir. Olay yerinde yapılan ilk tespitlere göre 2 çalışan hayatını kaybetmiştir. Olaya müdahale eden İtfaiye ve AFAD arama kurtarma ekipleri, çalışmalarına devam etmektedir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HSK duruşmaların başlama tarihini açıkladı

SONRAKİ HABER

Manisa'da kadınlar: Gülnur Kocabaş için sessiz kalmıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa