29 Mayıs 2020 10:59

Canan Kaftancıoğlu'dan ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanına YKS sorusu

CHP'li Kaftancıoğlu, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanı'na Kovid-19 tanısı konulmuş veya hasta olduğundan haberi olmayan öğrencilerin YKS günü durumunun ne olacağı sorusunu yöneltti.

Canan Kaftancıoğlu'dan ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanına YKS sorusu

Fotoğraf: Pixabay

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek Yüksek Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili öğrencilerin ve velilerin salgın nedeniyle kaygılarının arttığına dikkat çekti. Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sınav günü Kovid-19 tanısı konulmuş veya hasta olduğundan haberi olmayan öğrencilerin durumunun ne olacağını sordu; hükümeti açıklama yapmaya davet etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı tarihinin bir ay içinde iki kez değiştirilmesi sonrası öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin tüm haklı itirazlarına rağmen hükümet sessizliğini koruyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından kontrollü normalleşme sürecine dair yaptığı basın toplantısında da YKS sürecine dair herhangi bir açıklama yapmadı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu sınava bir aydan daha kısa süre kalmasına rağmen öğrencilerin akıllarındaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapılmaması nedeniyle Twitter hesabı üzerinden ÖSYM’ye ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulundu. Sınav günü Kovid-19 tanısı konulmuş veya hasta olduğundan haberi olmayan öğrencilerin durumunun ne olacağını soran İl Başkanı Kaftancıoğlu, “YKS sınavının yapılacağı gün Covid-19 pozitif olan, pozitif olduğunu bilmeyen ya da 1 gün öncesinde Covid-19 tanısı alan öğrencilerle ilgili nasıl bir uygulama olacak? Sıklıkla soruluyor ve bu konuda öğrencilerin bilgilenmeye ihtiyacı var” dedi.

Kaftancıoğlu yaptığı paylaşımda ÖSYM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u da etiketleyerek öğrencilerin ve velilerin kaygılarının azaltılması için hükümete bir kez daha çağrı yaptı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et