04 Haziran 2020 13:01

YTÜ hazırlık öğrencileri: Online sınav istemiyoruz!

Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu online eğitime geçilen pandemi sürecinde İngilizce Yeterlilik Sınavı’nın (İYS) online olarak yapılacağını açıkladı. Öğrenciler karara tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, 13-14 Temmuz tarihlerinde İngilizce Yeterlilik Sınavı’nı (İYS) online olarak yapacağını duyurdu. Hazırlık öğrencileri, online derslerin verimsiz geçmesi ve derslere katılacak yeterli ekipmanları elde edemediklerinden dolayı bu karara tepki gösteriyor. Öğrenciler, seneye zorunlu İngilizce dersi veya mezun olmadan önce İYS'ye girip başarılı olmak şartı ile “şartlı geçiş” sisteminin getirilmesini talep ediyor.

Hazırlık öğrencisi Zeynep; “Online eğitim gerçekten bir dil öğrenmek için uygun bir platform değil. Benim bölümüm %100 İngilizce bir bölüm fakat ben online derslerden hiçbir şekilde verim almadım. Sınavın sadece online yapılacağı söylendi ve sınavın içeriğine dair henüz bir bilgimiz yok. Belki temin etmemiz gereken şeyler vardır bilemeyiz. Ben bu süreçte bir şey öğrenmeden geçeceksem hazırlık okumamın ne anlamı var? Fakat kalırsam da bursum kesilir. Tüm bu sorunlar karşısında seneye zorunlu İngilizce dersi şartlı geçiş sisteminin online eğitime göre daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Hazırlık öğrencisi Betül ise, “Yıldız Teknik Üniversitesinde önlisans öğrencisi olarak hazırlık geçme sınavı olan İYS'nin online olarak yürütülmesinin pek verimli ve hakkaniyetli sonuçlar getireceğini düşünmüyorum. Özellikle yüz yüze aldığımız derslerde dahi odak sorunu yaşayan bir öğrenci olarak da ekleyebilirim ki çoğumuz daha online derslere odaklanıp verim alamaz ve hatta sonrasında videolara dahi tam bir şekilde ulaşamazken online sınavda tam odaklanmamız ve de uygun bir ortam sağlamamız bekleniyor. Bu uygun ortamı sağlamak ben dahil birçok öğrenci arkadaşım için de zor. Okul yönetiminin bir kitlenin değil bütün öğrencilerin verim ve fayda sağlayabileceği bir sınav veya sistem uygulaması geliştirmesini talep ediyor, bu konuda bilgilendirilmek istiyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Taleplerini dilekçe halinde okula ileten hazırlık öğrencileri bu akşam saat 21.00’den itibaren Twitter üzerinden taleplerini daha görünür kılmak adına #YTÜhazırlıksınavı tagiyle hashtag çalışması yapıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ öğrenci toplulukları, üretimlerinin sınırlandırılmasına karşı açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Şevkin: Turizm acentaları ve çalışanlara ek paket sunulmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa