07 Haziran 2020 14:04

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri: Herkes eşit şartlar altında değil!

Gebze Teknik Üniversitesinin, çevrim içi sınavlar için açıkladığı ağır kurallar öğrencilerin tepkisine neden oldu. Herkesin eşit şartlarda olmadığını belirten öğrenciler, #ÖgrencineGüvenGTÜ dedi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesinin, çevrim içi sınavlara dair açıkladığı kurallar öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Kurallar arasında sınav sırasında bulunduğu ortamın aydınlık olması, kameranın sınav süresince açık olması, internet bağlantısının kesilmesi durumunda o oturumdaki çalışmaların geçersiz sayılması yer aldı.

“Herkesin sessiz, yalnız kalabileceği bir odası ve harika internet altyapısı var mı” diye soran öğrenciler, açıklanan kuralların mağduriyetlere yol açabileceğini belirtti.

Ayrıca okul yönetiminin, öğrenci kulüplerine sosyal medyadan destek vermemelerini, eğer paylaşım yapılırsa kulüplerin feshedileceğine dair mesajlar gönderildiği iddia edildi.

Öğrenciler Twitter’da oluşturdukları #ÖgrencineGüvenGTÜ etiketiyle tepkilerini dile getirdi.

Kamera gözetiminde sınav dayatmasına ve internet bağlantısının kopması durumunda sınavların geçersiz sayılmasına karşı Twitter’dan seslerini yükselten öğrenciler tepkilerini şu sözlerle dile getiriyor:

"Uzaktan eğitim başladığından bu yana her öğrenci eşit şartlara sahipmiş gibi alınan kararlar ve bunun üstüne sınavda kamera-internet erişimleri eşit değilken ağ kopması durumunda dahil sınavın geçersiz sayılması öğrenciyi mağdur etmekten başka bir şey değil."

"Yemekhane ücreti arttırıldı sesimizi duymadınız, ders çalışma ortamımız ihlal edilip film setlerine kiralandı sesimizi duymadınız. Siz duymazlıktan geldikçe biz daha çok bağıracağız. Herkes eşit şartlar altında değil."

"Finallerde olası bir internet kopması, elektrik kesintisi durumunda yaşayacağımız mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?"

"Kameram yok, kamerası olmayan okula gelsin diyorsunuz da 1600 kilometre uzaktayım virüs taşıma ya da kapma ihtimalim de cabası. Size yakışmaz. Lütfen."

"Rektörlükten açıklama gelmiş, imkanı olmayana okulda imkan sağlarız deniliyor. Tabii ki interneti olmayan insan kalkıp yaşadığı şehirden Gebze’ye gelip sınavını olabilir. Ne mantığa ne de sosyal izolasyona uygun."

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Donald Trump, Ulusal Muhafızlara "Washington'dan çekilme" emri verdi

SONRAKİ HABER

Halk iradesine darbe, İsveç Parlamentosu önünde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa