08 Haziran 2020 13:24

İstanbul Tabip Odası: Asistan hekimler nöbet ücretlerini istiyor

İTO Asistan ve Uzman Genç Hekim Komisyonu, pandemiyle mücadele eden asistan hekimlere nöbet ücreti ödenmesinde yaşatılan adaletsizliği kınadı.

Fotoğraf: İstanbul Tabip Odası

Paylaş

İstanbul Tabip Odası (İTO) Asistan ve Uzman Genç Hekim Komisyonu, Kovid-19 pandemisiyle mücadele eden asistan hekimlere nöbet ücreti ödenmesinde yaşatılan adaletsizliğe tepki gösterdi.

İTO tarafından yapılan açıklamada, 22 Mart 2020’de kamuda esnek çalışmaya geçildiği, personelin iki gruba ayrıldığı ve ikinci grupta yer alan personelin birinci grupla aynı saat hatta fazla saat çalıştığı halde idari izinli sayılmayarak hak ettiği nöbet ücretini alamadığına dikkat çekildi. Fazla çalışanın cezalandırıldığına işaret edilen açıklamada “Aylık çalışma süremiz ortalama 160 saat olmuş ve pandemi öncesi maddi karşılık beklemeden çalışmamız hiçe sayılarak nöbet ücretinden mahrum bırakıldık. Sonuç olarak neden fazla mesai yaptığımızı ve 36 saat aralıksız çalıştığımızı sorgulamaya başladık” denildi. Yöneticilerin yasalarda oluşan boşlukları kullanarak hak ettiklerinden daha az ek ödeme ve nöbet ücreti verdiğine dikkat çeken asistan hekimler “Asistan hekimlere hak ettikleri nöbet ücretlerinin ödenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz Özdil, son 1 ayda yayımlanan en az 15 yazısını eski yazılarından kopyalamış

SONRAKİ HABER

Nefes alabilmek için!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa