09 Haziran 2020 08:27

Koronavirüs nedeniyle ertelenen pilot lisans sınavları 29 Haziran'da başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen pilot lisans sınavlarının 29 Haziran itibarıyla yeniden başlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ertelenen pilot lisans sınavlarının 29 Haziran itibarıyla yeniden başlatılacağını bildirdi.

PİLOT LİSANS SINAVLARI YENİDEN BAŞLATILIYOR

Havacılık sektöründe iç hat uçuşların 1 Haziran'da İstanbul’dan Ankara’ya yapılan seferle başladığını anımsatan Karaismailoğlu, sektörde durdurulan sınav süreçlerinin de “normalleşme” süreciyle yeniden başlatıldığına dikkati çekti.

Nisan ve mayıs aylarında iptal edilen, ilk defa uçak ve helikopter kullanacak pilotların girmesi gereken teorik ve bilgi sınavlarına değinen Karaismailoğlu, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlayanlar için Kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen pilot lisans sınavlarını 29 Haziran itibarıyla yeniden başlatıyoruz. 29 Haziran’dan 30 Eylül’e kadar üç PPL, üç ATPL ve iki Balon Lisans sınavı yapılacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TOBB ETÜ öğrencileri online sınav için getirilen baskıcı kurallara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

CHP’li İlgezdi: Devlet izledi, kadınlar şiddet kurbanı oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa