10 Haziran 2020 20:24

Edirne'de hayvan katliamı: 12 kedi ve 4 köpek zehirlenerek öldürüldü

Edirne'nin İpsala ilçesinde, ölü bulunan kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı. 12 kedi ve 4 köpeğin ölümüne ilişkin bir kediye yapılan otopside, hayvanların zehirlendikleri tespit edildi.

İpsala Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölen kedilerden birini otopsi için Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne gönderdi. Otopsi raporunda yer alan bilgilere göre, kedide zehir kalıntıları bulundu. Hayvan hakları savunucusu Hüseyin Bülbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayın son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, "İlçemizde 4 Haziran'da 12 kedi ve 4 köpeği katleden sorumlu kişi ya da kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını bekliyoruz." dedi. (Edirne/AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et