11 Haziran 2020 13:46

Çocuk istismarı failinden bilindik savunma: Akli dengemi yitirdim, hatırlamıyorum

Bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan H.C.'nin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Fail akli dengesini yitirdiğini, bu nedenle yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını iddia etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Van'da mülteci bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan H.C.'nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, fail akli dengesini yitirdiğini, bu nedenle yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını ileri sürdü.

Van'ın İpekyolu ilçesi Beşyol Caddesi’nde 12 Kasım 2019 tarihinde mendil satan 12 yaşındaki B.H. adlı mülteci bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan ve olayın ardından tutuklanan H.C. hakkında "Çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar", "Tehdit" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından iddianame hazırlandı. İddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından davanın ilk duruşması görüldü. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya avukatlar katılırken, sanık H.C. ise tutulduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanık H.C., geçirdiği bir kaza sonrası akli dengesini yitirdiğini, bu nedenle yaptığı hiçbir şeyi hatırlamadığını ileri sürdü. H.C.'nin savunmasının ardından avukatlar da savunma yaptı.

Ardından kararını açıklayan mahkeme,  H.C.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Eylül’le erteledi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’dan EMEP’e ziyaret

SONRAKİ HABER

Denizli’de TES-İş ve Belediye-İş’ten kıdem tazminatı için ortak mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa