11 Haziran 2020 13:50

Denizli’de TES-İş ve Belediye-İş’ten kıdem tazminatı için ortak mücadele çağrısı

TES-İş Sendikası, Belediye-İş Sendikası Denizli Şubesini ziyaret ederek kıdem tazminatı hakkının gasbına karşı ortak mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TES-İş Sendikası Aydın Şube Teşkilat Sekreteri Özcan Göçer, Belediye-İş Sendikası Denizli Şube yönetimine ziyarette bulundu. Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan ve şube yöneticilerinin yer aldığı ziyarette enerji iş kolu ve belediye işçilerinin sorunları tartışıldı. Kıdem tazminatının gasbının tüm işçilerin sorunu olduğu ifade edilen ziyarette ortak mücadele vurgusu yapıldı.

“İŞÇİLER MÜCADELEDE ÖRGÜTLENME SAĞLARSA BAŞARIYA ULAŞIRIZ”

Belediye-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Uğur Cihan, toplu sözleşme hazırlığında olduklarını belirterek, "Bizim sendika olarak verdiğimiz mücadele işçilerin evine fazla ekmek götürebilmesi mücadelesi. Sendika olarak sıkça görüştüğümüz işçilerin tamamı ekonominin genel durumundan, geçim sıkıntısından şikayetçi. Tabii eve bir ekmek fazla götürmek de birlikte mücadele etmekten, örgütlenmekten geçiyor. İlçeleri geziyoruz, belediyede çalışan tüm işçilere sendikayı, mücadelemizi anlatıyoruz. Ne kadar çok işçi bu mücadelede örgütlenme sağlarsa o derece başarıya ulaşırız" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR BİRLİKTELİK SAĞLAMALIYIZ"

Kıdem tazminatına yönelik saldırılara karşı Belediye-İş Sendikasının Genel Merkezinin tutumunun net olduğunu söyleyen Cihan, "Kıdem tazminatı işçinin kesinlikle vazgeçemeyeceği bir hak. Pandemi sürecini fırsatçı bir anlayışla işçilerin haklarına yönelik saldırıya dönüştürmek isteyenlere karşı tek ses olmak zorundayız. Haklarımızı korumak ve fazlasını kazanmak için biz de bu süreçte daha çok örgütlenmeli, daha güçlü bir birliktelik sağlamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM İŞÇİLER BU SALDIRIYA KARŞI BİRLEŞMELİ”

TES-İş Sendikası temsilcisi Özcan Göçer de kıdem tazminatı gasbının yeniden gündeme getirildiğini hatırlattı. Tüm sendika konfederasyonlarının 'ama'sız ortak bir karşı duruş sergilemesi gerektiğini ifade eden Göçer, "Bu sorun her iş kolundan tüm işçilerin ortak sorunu. İş kolu, sendika, konfederasyon ayırt etmeden ortak bir karşı duruş sergilenmeli. Sendikalar dayanışma içinde olmalı. Tüm işçiler bu saldırıya karşı birleşmeli" diye konuştu. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk istismarı failinden bilindik savunma: Akli dengemi yitirdim, hatırlamıyorum

SONRAKİ HABER

Soma'da tazminatı ödenmeyen maden işçileri eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa