12 Haziran 2020 10:47

Mitaş’ta koronavirüs çıktı, işçilere ‘Pazartesiye kadar gelmeyin’ denildi

Ankara’daki Mitaş fabrikasında rahatsızlanan bir işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. İşçiler, fabrikada yapılan tarama sonrası 24 işçinin testinin pozitif çıktığını söyledi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara’daki Mitaş fabrikasında rahatsızlanan işçinin yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine sırayla diğer işçilere de test yapıldı. İşçilerin anlattıklarına göre 24 işçinin testi pozitif çıktı. Türk Metal Sendikası ise tüm testlerin sonuçlanmadığını ve şu ana kadar iki işçinin testinin pozitif çıktığını bildirdi. İşçilere pazartesi gününe kadar işe gelmemeleri bildirildi.

Yaşananları Evrensel’e aktaran işçiler, bir arkadaşlarının şüphelenip hastaneye giderek test yaptığını söyledi. Testin pozitif çıkmasının ardından işçinin temasta bulunduğu kişilere de ulaşıldı. Bir işçide daha koronavirüse rastlanmasının ardından aynı vardiyadaki tüm işçiler Kızılay’da bulunan özel bir hastaneye gönderildi. Başka kişilerde PCR testinin pozitif çıkması üzerine ikinci ve üçüncü vardiyadaki işçiler de test yaptırmaları için hastaneye gönderildi. Fabrika işçilerin eve gitmesini isteyerek pazartesi gününe kadar işe gelmemelerini bildirdi. İşçilerin aktardığı bilgiye göre en az 24 işçinin testinin pozitif çıktığı beliriliyor.

POZİTİF ÇIKAN İŞÇİDE HİÇBİR BELİRTİ YOKTU

Testi pozitif çıkan işçilerden biri Evrensel’e konuştu. Hiçbir belirti göstermediğini ve bu yüzden şaşırdığını anlatan işçi, “Şimdi evde bekliyorum. Eşime, çocuklara çok yaklaşmıyorum” dedi. Uzmanların son dönemde dikkat çektiği gibi birçok işçide herhangi bir belirtiye rastlanmadığı belirtiliyor.

İŞÇİLER İNANMAYARAK İKİNCİ TEST YAPTIRDI

Testi pozitif çıkan bazı işçiler ise inanmayarak bir daha test yapmak istedi. Önce Ankara Şehir Hastanesine ve ardından birkaç hastaneye daha giden işçiler, gittikleri üçüncü hastanede test yaptırabildiklerini söyledi. PCR testi bazen yanlış sonuç verdiği için inanmadıkların söyleyen işçiler, gittikleri diğer hastanelerde bekledikleri gibi karşılanmadıklarını söylediler. Bir işçi, “Test yaptılar pozitif çıktı dedim. Öğle arası olduğu için bitmesini bekledik. Bir yerde bekletmek, karantinaya almak gibi bir durum yoktu” dedi. Bazı işçiler ikinci testi yaptırarak sonucunu beklemeye başladı.

TÜRK METAL: HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK AMA ÇIKIYOR

Türk Metal Sendikası Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Nihat Zengin’e sorularımızı yönelttik. 3 kişinin koronavirüse yakalandığını, birinin ise daha önceden olduğunu belirten Zengin, 24 işçinin testinin pozitif çıktığı iddialarını sorduğumuzda “O kadar çok işçide çıkarsa fabrika kapanır” dedi. İşçilerden Pazartesi gününe kadar işe gelmemelerinin istenmesini sorduğumuzda Zengin, “Şirket işçilerin tamamı test yaptırmaya gönderdi. Testlerin çoğunda pozitif çıkarsa Pazartesi gününe kadar gelmemeleri istendi. Çünkü birine bulaşırsa, herkese bulaşır. Fabrikada, yemehanede her türlü önlemi aldık ama maalesef yine de çıkıyor. Aslında testlere de güven olmuyor bugün pozitif çıkıp yarın negatif çıkabiliyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sennur Sezer 77. yaş günü dolayısıyla şiiriyle anıldı

SONRAKİ HABER

ILO ve UNICEF: Kovid-19, milyonlarca çocuğu çocuk işçiliğe itebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa