13 Haziran 2020 04:51

BM'den Libya'daki toplu mezarlarlar için kapsamlı ve şeffaf soruşturma çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya'nın doğusundaki Terhune'de ortaya çıkan toplu mezarlara ilişkin kapsamlı ve şeffaf soruşturma çağrısı yaptı.

Libya Terhune | Fotoğraf: Hazem Turkia / AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yaptığı açıklamada, Terhune'de son günlerde ortaya çıkarılan toplu mezarların “şaşkınlık” yaşattığını belirtti. 

Toplu mezarlara ilişkin kapsamlı ve şeffaf soruşturma yapılması, faillerin adalete teslim edilmesi, özellikle kurbanların kimliklerinin ve ölüm nedenlerinin belirlenip yakınlarına teslim edilmesi çağrısında bulunan Guterres, BM olarak bu soruşturmaya destek olmayı teklif etti. 

Guterres, Libya'da savaşan taraflara uluslararası insani hukuka ve insan hakları hukukuna uymaları gerektiğini hatırlatarak, çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı da yaptı.

Antonio Guterres, Libya'da ateşkes sağlamayı amaçlayan ve 5+5 formatında düzenlenen ortak askeri komitenin müzakerele yeniden başlamasını ise “memnuniyetle” karşıladıklarını açıkladı.

Libya'nın doğusunda, Halife Hafter'e bağlı güçlerin elinden alınan Terhune vilayetinde toplu mezarlar bulunduğu açıklanmıştı.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Amasya’da dolu tarım arazilerine zarar verdi

SONRAKİ HABER

LGS giriş bilgileri MEB'in internet sitesinde ve e-okul üzerinden yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa