Türkiye'de koronavirüs: Vaka sayısı 1459 arttı | Öne çıkan gelişmeler (13 Haziran)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

1459 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 176 bin 677'ye yükseldi.

• İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası'ndaki Caddebostan 1-2-3 plajları ile Avrupa Yakası'ndaki Güneş ve Menekşe plajlarında 2020 yılı sezonunu 15 Haziran itibarıyla açıyor.

• İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.

• Kocaeli'de, Kovid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlanan feribot seferleri, tam kapsamlı olarak 15 Haziran'dan itibaren başlayacak.

Gebze'de 800'ü aşkın işçinin çalıştığı Namet fabrikasında Kovid-19 bulaşan işçi sayısının 100'ü aştığı iddia edildi.

13 Haziran 2020 07:02
Son Güncellenme: 13 Haziran 2020 16:42
.
20:42

Paylaş

1459 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığının duyurduğu günlük koronavirüs verilerine göre son 24 saatte 1459 kişide virüs tespit edildi, 14 kişi yaşamını yitirdi. Toplam vaka sayısı 176 bin 677 oldu, Kovid-19'dan yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 792'ye yükseldi.

16:14

Paylaş

"SON GÜNLERDE VAKA SAYISI YÜZDE 20 ARTTI"

Ankara Tabip Odası, Kovid-19 vaka sayılarının arttığına dikkat çekti, Ankara'da ise Bakanlığın düşüş açıklamalarının aksine hem başvuran hem de yataklı hasta sayısında artış olduğunu söyledi.

15:36

Paylaş

NİKAH MERASİMLERİNDE UYGULANACAK TEDBİRLER AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.

Buna göre, genelge kapsamında nikahlar, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacak.

  • Masalar arası 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak
  • Toplu fotoğraf çekilmeyecek
  • İki tören arasında en az 15 dakika zaman bırakılacak
14:09

Paylaş

BAKIMI YAPILMIŞ HAVUZDA VİRÜSÜN YAŞAMASINI BEKLEMİYORUZ

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ''Rutin bakımı yapılmış, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda klorlanması sağlanan bir havuzda virüsün yaşamasını çok beklemiyoruz. Bu tür mikroorganizmaların klorla temas halinde ölümleri hemen gerçekleşir’' dedi.

13:40

Paylaş

"DÜNYADA ARTIŞ SÜRERKEN BİZDE SIFIRLAMAK KOLAY DEĞİL"

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Brezilya, Peru, Şili, Güney Afrika gibi ülkelerde koronavirüs vakalarında artış olduğunu, kuzey yarım kürede de piki tamamlamamış ülkeler olduğunu söyleyerek, "Dünyada böyle giderken bizde sıfırlamak kolay değil" dedi.

13:12

Paylaş

İBB PLAJ SEZONUNU 15 HAZİRAN'DA AÇIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Anadolu Yakası'ndaki Caddebostan 1-2-3 plajları ile Avrupa Yakası'ndaki Güneş ve Menekşe plajlarında 2020 yılı sezonunu 15 Haziran itibarıyla açıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 15 Haziran'da açılacak olan İBB plajları, günübirlik tatil imkanı sunacak. 

Bu yıl İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilecek plajlarda geçen yıl geçerli olan giriş ücretleriyle, şezlong kiraları bu sezon da uygulanacak. 

Plajlardan 0-7 yaş arası çocuklar, engelli vatandaşlar ile 1 refakatçileri ücretsiz yararlanabilecek.

Plajlar haftanın 7 günü sabah saat 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında hizmet verecek. (AA)

13:08

Paylaş

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE TEMASSIZ ÖDEME 3 KAT ARTTI

Pay Fix, koronavirüsün insanların alışveriş, tüketim ve ödeme araçları üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için bir araştırma yaptı. Geçen yıla göre, ATM’lerden nakit çekim oranı yüzde 14 düştü. Temassız ödemeye ise ilgi 3 kat arttı. 5 milyon kart, internetten alışverişlerde ödemeye açılırken 2 milyonu ilk kez kullanıldı. (DHA)

12:57

Paylaş

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI “BİR SÜRE” DAHA UZATILIYOR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağının “bir süre” daha uzatılacağını duyurdu.

Çalışma Bakanı: Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak.

Bu süreçten geçerken ilave istihdam sağlayan işverenlere de 'ilave istihdam desteği' adı altında bir destek sunacağız.

Fesih kısıtını, istihdamımızı ve çalışanlarımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz.

Nakdi ücret desteği alan çalışan sayısı 1 milyon 358 bine ulaştı. 1 milyar 700 milyon lira kaynağı çalışanlara aktardık."

Bakan Selçuk kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili de konuştu. Selçuk, "Kazanılmış haklar korunacak. 30 güne karşı gelen yüzde 8.33 oranımız var, bu korunacak" dedi.

Selçuk, "Tamamlayıcı emeklilik sisteminde temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak" ifadelerini kullandı.

11:13

Paylaş

KOCAELİ'DE FERİBOT SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Kocaeli'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kısıtlanan feribot seferleri, tam kapsamlı olarak 15 Haziran'dan itibaren başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Seferler 15 Haziran'da saat 06.00 itibarıyla başlayacak. Yeni seferlerle birlikte 4 hat 90 sefer yaparak hizmet verecek. 2020 yılı yaz sefer tarifesi uygulanacak. Yeni seferlerle birlikte deniz ulaşımında Kovid-19 salgını nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Önlemlerin başında maske kullanımı, hijyen kuralları ve sosyal mesafe ön plana çıkıyor" denildi. (AA)

 

11:10

Paylaş

LGS GİRİŞ BİLGİLERİ YAYIMLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın giriş bilgileri "www.meb.gov.tr" internet adresi ile e-okul üzerinden yayımlandı.

DÜN NE OLMUŞTU?

Kilis'te bir köy, bir mezra ve bir sokak ile işyeri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Salihli seyrantepe Mahallesi'nde bir apartman 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Kırklareli Vize ilçesi Namık Kemal Mahallesi karantinaya alındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 15 Haziran’dan itibaren yeniden açılacak.

THY 19 Haziran itibarıyla ABD'ye ve Uzak Doğu'ya tarifeli seferlere başlayacaklarını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Temmuz'dan itibaren gündüz yaşam merkezlerinin açılacağını bildirdi.

Gebze’de bulunan Namet fabrikasında, pozitif vaka sayısı korkunç boyutlara ulaştı. 830 işçinin çalıştığı fabrikada, virüs bulaşan işçi sayısının yüzü aştığı iddia edildi. İki işçinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

TTB yaptığın açıklamada, "ilk dalga bastırılmış değil" dedi.

Tokat Zile ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki, Uzunköy köyü için Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nca karantina kararı alındı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "kontrollü sosyal hayat"ın başlamasıyla Urfa'daki vaka sayısında büyük bir artış olduğunu söyledi.

Kovid-19 salgınına dair tedbirlerin gevşetilmesi üzerine Katar Havayollarının İstanbul seferleri 13 Haziran'da başlayacak.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir sokak, Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa