13 Haziran 2020 08:18

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası: Çalışanlar hataya zorlanıyor

Demiryollarında yaşanan sorunlara ilişkin bir haftadır eylemler düzenleyen BTS Malatya’daki tren kazasına ilişkin açıklama yaptı.

Malatya'da tren kazası | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) demiryollarında yaşanan sürgünler ve liyakatsiz atamalara karşı bir haftadır Ankara’da eylemler düzenliyor. BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, böylesi bir çalışma ortamında kazaların yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Elazığ’dan Malatya istikametine giden bir yük treni ile Malatya’dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, Battalgazi İlçesine bağlı Hatunsuyu Mahallesi Karabağlar mevkiinde çarpıştı.

MA’da yer alan habere göre, BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ve sendika üyeleri kazanın nedenini öğrenmek için Malatya’ya yola açıktı.

BEKTAŞ: KURUMDA HUZUR YOK

Yaklaşık bir aydır TCDD Genel Müdüründen randevu almaya çalıştıklarını belirten BTS Genel Başkanı Bektaş, “Demiryollarında yöneticiler demiryolları ile değil farklı şeylerle ilgileniyorlar. Demiryollarında can taşıyoruz, yaşanan sürgünler ve liyakatsiz atamalar insanlarda dikkatsizliğe neden oluyor. Bunun sonucunda kazalar oluyor. İnsan hatası olabilir ama nedeni huzurlu bir çalışma ortamının olmaması. Çalışanlar hataya zorlanıyor” diye konuştu.

“EĞİTİMİ OLMAYAN KİŞİLER ATANIYOR”

Demiryollarında hiçbir eğitimi olmayan kişiler atandığını ifade eden Bektaş, “Yönetmenliğe uygun olmayan atamalar yapılıyor. Şu an demiryolları yönetmenliğinin uygulandığı bir yönetim yok. Olması gerekenden uzak. Kazaların asıl nedeni budur” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: HDP, yerel seçimlerde CHP veya İYİ Parti ile ittifak yapmamıştır

SONRAKİ HABER

Çalışma Bakanı: Fesih kısıtını, istihdamımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa