13 Haziran 2020 08:36

Çalışma Bakanı: Fesih kısıtını, istihdamımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarma yasağının “bir süre” daha uzatılacağını duyurdu.

Fotoğraf: Pxfuel

Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "Kısa çalışma ödeneğine başvurmuş, ücretsiz izin desteği almış çalışanların normal çalışmaya geçebilmesi için 'normalleşme desteği' sunulacak. Bu süreçten geçerken ilave istihdam sağlayan işverenlere de 'ilave istihdam desteği' adı altında bir destek sunacağız. Fesih kısıtını, istihdamımızı ve çalışanlarımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz. Nakdi ücret desteği alan çalışan sayısı 1 milyon 358 bine ulaştı. 1 milyar 700 milyon lira kaynağı çalışanlara aktardık" dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin, "işten atmalar yasaklanıyor" propagandasıyla sunduğu torba yasada, yasa teklifinin ayrıntıları ortaya çıkınca durumun bundan ibaret olmadığı ve aslında işçinin ücretsiz izne çıkarılmasının önünün açıldığı görüldü.

KIDEM TAZMİNATI

Bakan Selçuk kıdem tazminatı düzenlemesiyle ilgili de konuştu. Selçuk, "Kazanılmış haklar korunacak. 30 güne karşı gelen yüzde 8.33 oranımız var, bu korunacak" dedi.

Selçuk, "Tamamlayıcı emeklilik sisteminde temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak" ifadelerini kullandı.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası: Çalışanlar hataya zorlanıyor

SONRAKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Ünal: Dünyada virüs artışı sürerken bizde sıfırlamak kolay değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa