13 Haziran 2020 17:49

Londra’da ırkçı gruplar polise saldırdı

"Heykelleri koruma" adı altında Londra'da yapılan ırkçı gösteride aşırı sağcılar, polise şişe ve teneke kutular attı; ırkçılık karşıtı kitleyi taciz etti.

Fotoğraf: Ray Tang/AA

Paylaş

Londra’da, Irkçı İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) kurucusu ve eski lideri Tommy Robinson’ın çağrısıyla ırkçılar, “heykelleri korumak” için Parlamento Meydanı’nda bulunan Winston Churchill heykeli önünde toplandı.

Başbakanlığın bulunduğu alana girmek isteyen ırkçılar, buna müsaade etmeyen polise şişe ve teneke kutular attı. Aşırı sağcılar, gazetecilere de saldırdı.

Ülke çapında yapılan çağrıya rağmen bir kaç bini bulmayan ırkçı kalabalık, polisle çatışmasının yanısıra, Trafalgar Meydanı önünde toplanan ırkçılık karşıtı kitleyi taciz etti, kısa süreli çatışmalar yaşandı.

Irkçı kalabalık, İngiltere ulusal marşını söyleyip sık sık “İngiltere” tezahüratı attı. Nazi selamı verdikleri de görüldü.

“Siyah Hayatları Önemlidir” organizatörleri tarafından bugün aynı yerde ırkçılık karşıtı gösteri çağrısı yapılmıştı ancak “güvenlik” sebebiyle son anda iptal edildi.

Londra merkezde ırkçılık karşıtı protestonun iptal edilmesine rağmen yine de Trafalgar Meydanı’nda toplanan ırkçılık karşıtı kitlenin yanısıra, hem Londra’nın birçok bölgesinde hem de İngiltere’nin çeşitli şehirlerinde ırkçılık karşıtı protestolar devam etti. Londra polisi, 17.00 itibarıyla göstericilere sokağa çıkma yasağı da getirdi. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pandemi öncesi de sonrası da sağlıksız

SONRAKİ HABER

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kuşatmaya birlikte dur diyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa