16 Haziran 2020 00:05

Tayaş işçileri: Sendikamız etrafında kenetlenip gidişata dur diyelim

"Namet’te 100’ü aşkın vaka olduğu söyleniyor. Bu gidişe dur denilmezse bizim sonumuz da ne yazık ki Namet işçisi gibi olacak.”

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tayaş işçileri
Gebze

Merhaba Evrensel okurları, bizler Tayaş Gıda’da çalışan bir grup işçiyiz.

Temmuzun 5’inde işçilere 3 ayda bir ödenen ikramiye var. İkramiyelerin ödenmeyeceğiyle ilgili söylentiler dolaşıyor. Umarız sadece bir söylentiden ibarettir. Çünkü sermaye ve patronlar şu korona günlerinde her şeyi fırsata çeviriyorlar. Tayaş işçisi kardeşlerimiz, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu söylentileri sadece söylenti olarak değerlendirmeyelim. Arkadaşlar ikramiyelerin ödenmemesi söz konusu dahi olamaz, olmamalı!

Böylesi bir durumla yüz yüze gelirsek ancak tüm işçi arkadaşlar olarak örgütlü bir şekilde karşı durmayla geri püskürtebiliriz. Mesela ayı ful çalıştığımız halde avanslar verilmiyor. Vardiya ayrımı olmaksızın 3 vardiyada birleşik ve örgütlü bir şekilde fabrikamızda olan tüm haksızlıklara müdahil olmalıyız.

Çay ocaklarında, dinlenme alanlarında işçiler oturacak yer bulamıyor. 10-15 tane oturacak yer var, kime yetecek? Sürekli tıkış tıkış, iç içeyiz. Üretim müdürleri ve vardiya amirleri varsa yoksa üretim diyor ve bizlerin sağlığı hiçe sayılıyor. Diğer vardiyalarda kaç kişide koronavirüs tespit edilmiş açıklanmıyor. Fabrikamızda böyle bir tedirginlik var.

Namet Gıda işçileri ile ilgili gazetemiz Evrensel’de detaylı haberler çıktı. Namet’te 100’ü aşkın vaka olduğu söyleniyor. Bu gidişe dur denilmezse bizim sonumuzda ne yazık ki Namet işçisi gibi olacak. Ayrıca buradan tüm sınıf kardeşlerimizin, sağlıklarının düzelmesini canı yürekten istediğimizi de belirtelim.

Ancak işçiler olarak başımıza ne geliyorsa, örgütlü olmamamızdan, dağınık olmamızdan geliyor! Kısacası arkadaşlar sendikamız DİSK/Gıda-İş’in etrafında kenetlenip tüm bu gidişata dur diyebiliriz. Çünkü bizlerin gücü birliğimizdir unutmayalım!

{{406953}}

{{406764}}

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi yazdı: Onların önlem anlayışı baskıyı artırmak ve sindirmek

SONRAKİ HABER

İsrail'in "ilhak" planı Hollanda’da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa