15 Haziran 2020 10:44

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu'na yönelik baskılar protesto edildi

25 yılın ardından yüzde 60 oy ile yönetimin CHP'ye geçtiği Fındıklı'da, Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu'na yönelik baskılar ve asılsız suçlamalar protesto edildi.

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu'na yönelik baskılar protesto edildi

Fındıklı halkı | Fotoğraf: Evrensel

CHP Fındıklı İlçe Örgütü ve Fındıklı halkı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu'na yönelik baskıları ve asılsız suçlamaları protesto etti.

Papatya Sokak'ta "Bu halk bu oyunları bozacak" sloganıyla yapılan açıklamayı CHP Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu okudu. İktidarın ülke genelinde CHP’li belediyelerle uğraşmayı alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Kadıoğlu, "Bir yıl geçmesine rağmen seçim sonuçlarını kabul edemeyenler belediyelerimizin halkla birlikte yürüttüğü çalışmaları karalamakta, yalanlar ve iftiralar üretmeye çalışmaktadır. 2019’un 31 Mart’ında yaklaşık yüzde 60 oy alarak seçilen belediye başkanımızın şahsında ve dönem dönem partimiz aleyhine karalamalar olmuştur. Seçim sonuçlarını kabul edemeyenlerin belediye başkanımıza son günlerde yalan ve iftira atmak istediğinin farkındayız. Fındıklı halkı bu yalanları boşa çıkaracaktır. Fındıklı Belediyesinin hizmetlerinden korkanlara sesleniyoruz. Hiç kimse Fındıklı halkının ortaya koyduğu iradeye gölge düşürümeyecektir." dedi.

CHP olarak belediyenin yapmış olduğu hizmetlerin yanında olduklarını söyleyen Kadıoğlu, şöyle devam etti: "Buradan tüm Fındıklı halkına  sesleniyoruz; 'Farkındayız ve izliyoruz'. Hiç kimse Fındıklı Belediyesinin Fındıklı halkına hizmet etmesinin önüne geçemiyecektir. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

Açıklamadan sonra halk, belediye önüne gelerek sloganlarla Belediye Başkanı Çervatoğlu’nun dışarıya çıkarak açıklama yapmasını istedi. Emniyetin Çervatoğlu’nun konuşma yapmasına itiraz etmesi halk tarafından protesto etti. Tepkilerin üzerine Çervatoğlu, açıklamada bulundu. Çervatoğlu, iradesine sahip çıkarak kendisine destek veren Fındıklı halkına teşekkür etti.

Ercüment Ş. Çervatoğlu (önde) alkışlarla yürüyor

Ercüment Ş. Çervatoğlu (önde) | Fotoğraf: Evrensel

Kadirhan Kadıoğlu (solda) elinde megafon basın açıklamasını okuyor

Kadirhan Kadıoğlu | Fotoğraf: Evrensel

Polisler ellerinde kalkanlarıyla belediye binası önünde bekliyor

Fındıklı Belediyesi önündeki polisler | Fotoğraf: Evrensel

(Fındıklı/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et