HDP yürüyüşünün engellenmesine CHP'den tepki: Anayasal hakkın kısıtlanması
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü'nün polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Özel, uygulamanının hukuk devleti ilkelerini zedelediğini vurguladı.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

HDP yürüyüşü öncesi Hakkari ve Edirne'de yasak, engelleme ve abluka uygulanıyor

HDP'nin yürüyüş çağrısı sonrası toplam 12 ilde eylem yasağı kararı alındı
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, HDP'nin Demokrasi Yürüyüşü'nün polis tarafından engellenmesinin Anayasal hakkın kısıtlanması olduğunu belirtti. Engellemeye tepki gösteren Özel, "Bu yaşananlar polis devleti algısını güçlendirmekte, demokrasiyi ve hukuk devleti ilkelerini zedelemektedir" dedi.
HDP’nin Hakkari ve Edirne’den başlattığı Demokrasi Yürüyüşü’ne polisin engel olması ve Silivri’de partililerin darp edilmesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den tepki geldi. Özel sosyal medya hesabından, Edirne’ye ilişkin görüntüleri paylaştı.
June 15, 2020
Özel, açıklamasında“HDP heyetine polisin yürüyüşünün engellenmesi ve yapılan müdahale; anayasal bir hakkın kısıtlanmasıdır. Bu yaşananlar polis devleti algısını güçlendirmekte, demokrasiyi ve hukuk devleti ilkelerini zedelemektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et