LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması | Tüm gelişmeler (18 Haziran)

Türkiye'de salgınla ilgili gün içinde yaşanan tüm gelişmeleri sayfamızda bulabilirsiniz.

.
22:09

Paylaş

ANTEP'TE PTT ÇALIŞANININ KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKINCA ŞUBE KARANTİNAYA ALINDI

Antep'te bir PTT çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından başlatılan filyasyon çalışmalarında İslahiye PTT şubesinde görevli H.M.B. ile teması belirlendi. Bunun üzerine ekipler H.M.B. ve şubede çalışan diğer 6 personel hakkında karantina kararı aldı. Personellerin evlerine gönderilmesinin ardından dezenfekte edilen ve girişi de şerit çekilerek kapatılan İslahiye PTT şubesi de tedbirler kapsamında geçici olarak hizmete kapatıldı. (DHA)

20:49

Paylaş

SON 24 SAATTE 1304 YENİ VAKA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, son 24 saatte 1304 yeni vaka tespit edildi. 21 kişi hayatını kaybetti. 48 bin 412 test yapıldı. Toplam can kaybı ise 4 bin 882 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti.

19:33

Paylaş

İL, İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ LGS VE YKS İÇİN YENİDEN DÜZENLENDİ

LGS ve YKS'ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 18-19-25-26 Haziran'da saat 20.00'ye kadar, 20-27 Haziran'da 07.00-13.00 saatlerinde, 28 Haziran'da 07.00-16.00 saatlerinde hizmet vereceği bildirildi. (AA)

19:07

Paylaş

TEKİRDAĞ VE TOKAT'TA DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Tokat'ta (22 Haziran Pazartesi gününden itibaren) ve Tekirdağ'da da açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi. Tekirdağ Valiliği Pandemi Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda sokağa maskesiz çıkanlara 900 lira para cezası verilecek.

Çorum Valiliği de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında toplu kullanım alanlarında maske takmayanlara 900 lira idari para cezası uygulanacağını bildirildi.

16:59

Paylaş

LGS VE YKS GÜNLERİNDE SINIRLI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İçişleri Bakanlığı LGS ve YKS günlerinde uygulanancak sokağa çıkma kısıtlmasına ilişkin genelge yayımladı. Buna göre;

LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnalar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak. YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Genelgede istisnalar ve diğer uygulamalar da yer aldı

16:16

Paylaş

MOTORLU TAŞITLAR SINAVINDAKİ ÖĞRETMENDE KOVİD-19 ÇIKTI

Ankara’da sürücü belgesi sınavında öğretmenlere kurs veren bir şefin koronavirüs testinin pozitif çıkması LGS ve YKS’ye sayılı günler kala endişeleri artırdı. Ankara, Mamak’taki Ali Şir Nevai Ortaokulunda yapılan motorlu taşıtlar sınavında görev yapan sınavdan sorumlu şefte koronavirüse rastlandı. Evrensel'e ulaşan öğretmenler, sınavda şefle bir araya gelmiş ve durumu öğrenince PCR testi yaptırmış. Bu hafta sonu yapılacak LGS ve YGS gibi sınavlarda da görev alacak olan öğretmenler, temaslı olmalarına rağmen kimse tarafından uyarılmadıklarını dile getirdi.

14:34

Paylaş

KONYA'DA BİR MAHALLEDE UYGULANAN KARANTİNA KALDIRILDI

Konya'nın Seydişehir ilçesi Değirmenci Mahallesi'nde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan karantina kaldırıldı.

Seydişehir İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun, 3 Haziran'daki kararıyla başlatılan karantina uygulaması, saat 07.00 itibarıyla sona erdirildi. (AA)

13:59

Paylaş

İSTANBUL ADLİYESİNDEKİ TÜKETİCİ MAHKEMESİ ÇALIŞANINDA KOVİD-19 TESPİT EDİLDİ

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 6. Tüketici Mahkemesinin 2 hakimi ve mahkeme personeli, kalem memurlarından birinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle idari izne ayrıldı.

13:24

Paylaş

SAMSUN’DA KAMU EMEKÇİLERİ ARASINDA KOVİD-19 VAKALARI ARTIYOR

Samsun’da kamu kurumlarında çalışan kamu emekçileri arasında koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Alınan önlemler ise yetersiz.

13:06

Paylaş

LGS VE YKS GÜNLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada LGS ve YKS günlerinde sınırlı bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını belirtti.

Bakan Koca, "LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler" ifadelerini kullandı.

 {{407397}}

 

12:58

Paylaş

URFA ÖZAK TEKSTİL'DE ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILAN İŞÇİLER İŞE GERİ ALINMADI

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Global Holding’e ait Özak Tekstil Fabrikası, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir süredir ara verdiği üretime tekrardan başladı. Salgın sürecinde işçileri ücretsiz izne çıkaran fabrika yetkilileri, üretime başladıktan sonra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tekstil-Sen’e üye olan emekçilerin çoğunu tekrardan işe almadı. Daha önce Tekstil-Sen üyelerine mobing, baskı, tehdit ve şantajla gündeme gelen fabrikaya, Hak-İş'e bağlı Öz İplik İş Sendikası'na üye olan kişilerin hepsinin tekrardan işe alınması ise dikkat çekti. 

12:57

Paylaş

KADINLAR SALGIN SÜRECİNDE NELER YAŞADI?

Mezopotamya Ajansından Zemo Ağgöz, Türkiye'de ilk Kovid-19 teşhisinin yapıldığı günden itibaren kadınlara yönelen saldırıları ve kadın mücadelesinde yaşananları derledi.

12:53

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞI, KİRALADIĞI AMBULANS UÇAKLAR İÇİN UÇUŞ GARANTİSİ VERDİ

Sağlık Bakanlığı, Red Star Havacılık Şirketinden kiraladığı iki ambulans uçak için günlük iki saat uçuş garantisi verdi. Red Star Havacılık Şirketinin en büyük hissesi Katar merkezli Gulf Helikopters'e ait.

12:51

Paylaş

CEZAEVLERİNDE 6 KİŞİ KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ, 72 KİŞİ KOVİD-19 HASTASI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün raporuna göre, bugüne kadar Ceza İnfaz Kurumlarında Kovid-19 tanısı konulan 374 tutuklu iyileşti. 6 kişi koronavirüsten hayatını kaybederken güncel Kovid-19 hasta sayısının 72 olduğu belirtildi.

12:46

Paylaş

BANKADA GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, ŞUBE PERSONELİ KARANTİNAYA ALINDI

Mardin'in Derik ilçesinde, bir banka şubesinde görevli güvenlik görevlisinde Kovid-19 tespit edildi. Şube personeli, tedbir amaçlı evlerinde karantinaya alındı.

10:00

Paylaş

BAKAN ZİYA SELÇUK TELAFİ EĞİTİMLERİNİN ZORUNLU OLMADIĞINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 salgını sürecinde uzaktan devam eden eğitime ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Hafta sonu yapılacak LGS ile ilgili konuşan Bakan Selçuk, "Tüm senaryolara yönelik tedbirleri alıyoruz" dedi. Bakan Selçuk, 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak telafi eğitimlerine katılımın zorunlu olmadığını açıkladı.

DÜN NE OLDU?

• UEFA, İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-2020 Şampiyonlar Ligi Finali'nin Portekiz'in başkenti Lizbon'da sekizli final formatıyla oynanmasına karar verdi.

• MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek mesleki çalışma dönemi faaliyetlerinin online gerçekleştirileceğini duyurdu.

• İstanbul Tabip Odası, "normalleşme" adımlarıyla birlikte birçok hastanede rutin poliklinik hizmetleri ve ameliyatların başlatılmasına dair "Hastaneleri bulaşın merkezi haline getirebilecek bu uygulamadan geri dönülmeli" dedi.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa