18 Haziran 2020 09:08

Samsun’da Kovid-19 vakaları artıyor, çalışanlar tedirgin

Samsun’da kamu kurumlarında çalışan kamu emekçileri arasında koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Alınan önlemler ise yetersiz.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Samsun’da bütün baskılamalara ve yetkililerin aksi yöndeki açıklamalarına rağmen Kovid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Bir yandan vakalar atarken diğer yandan normalleşme ısrarı sürüyor.

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, büro iş kolunda artan vakaları ve yeterli önlemler alınmadığı için yaşanan sorunları şöyle anlattı:

“Samsun Adliyesi’nde ön büroda çalışan Abdullah Uslu adlı büro emekçisinin yapılan tetkikler sonucu koronavirüs testi pozitif çıktı ve eşiyle birlikte Gazi Devlet Hastanesi pandemi servisine yatırıldı. Bu vaka üzerine ön büroda çalışan 40 çalışan aynı araçlarla yeterli önlemler alınmadan hastanelere sevk edilerek teste tabi tutuldu, bunlardan 5’inin tahlil sonuçları pozitif çıktı ve tedavi altına alındı. Çalışanlar arasında büyük bir panik stres yaşanıyor. Buna rağmen bakanlığın yayınladığı koruma tedbirleri kılavuzuna uyulmadı. Daha önce infaz yasası ile birlikte oluşabilecek yoğunluktan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına bir yazı yazarak önlemler alınmasını istedik ama süreç içerisinde yeterli önlemler alınmadı. 2 ay süresince çalışanlar için kurumlara yeterli koruyucu malzeme gönderilmedi, yeterli tedbirler alınmadı. Pandemi ile ilgili çalışanlar baskı altında hissediyor konuşmaktan korkuyorlar. Samsun’da Fakülte Hastanesi; Adliye, İl Nüfus Müdürlüğü, Vergi Mahkemesi, Ziraat Bankası çağrı merkezi gibi birçok kurumda vakalarda artış görünmesine rağmen bunlar kamuoyuna yeterince yansımıyor, gerçekler gizlenmeye çalışılıyor. Yetkililer ise bu durumda bile bir an önce tedbirleri artırmak yerine hâlâ normalleşmeden dem vuruyorlar bu anlayıştan vazgeçilmeli bir an önce durum daha da kötüleşmeden gerekli önlemler alınmalıdır. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde 1 personelin  koronavirüs testi 15 Haziran’da pozitif çıktı tedavi altına alındı 3 çalışan da tedbir amaçlı evlerine gönderildi. Gazi Hastanesi’ndeki pandemi servisleri, yeniden artırıldı” dedi.

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz ise meslektaşlarına yönelik yaptığı paylaşımda Vergi Mahkemesinde ortaya çıkan vakadan sonra çalışanlara yönelik tedbirler alındığını, karantina uygulandığını, iş yerinin kapatıldığını söyledi. Gürbüz, Yeni Adliye binasındaki ön büroda tespit edilen vaka ile ilgili çalışanın virüsü işyeri dışından eşinden kaptığını 10 gün iş yerine uğramadı için çalışanlar için bir risk teşkil etmesinin zayıf olduğunu çalışanların tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Daha önce de 500’ün üzerinde çalışanı olan Ziraat Bankası Çağrı Merkezinde 28 çalışanda koronavirüs vakası tespit edildiği için çağrı merkezi Hıfzı Sıhha Müdürlüğü tarafından kapatılmış Çağrı Merkezi çalışanları evlerinde çalışmaya başlamışlardı.

Samsun’da pandemi tedbirlerinin çok erken ve gereğinden fazla gevşetildiği, pandemi kurallarının çok fazla ihlal edildiği ve yaşanan vakaların kamuoyuna yeterince yansımadığı kanısı hakim. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LGS ve YKS'nin yapılacağı günlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

SONRAKİ HABER

DEÜ sağlık çalışanları başhekimliğin kanuni işlem uygulayacağını duyurmasına tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa