18 Haziran 2020 14:11

Liseli gençler: Sınav sağlıklı günlere ertelensin, sağlımızla oynanmasın

Antakya'da Emek Gençliği, DÖB, Dev Lis ve Liseli Serüvenciler YKS sınavının ertelenmesi talebiyle ortak bir basın açıklaması yaptı.


Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Zehra Naz KADAYIFÇI
Alperen DEMİR
Antakya

Hatay Antakya'da Emek Gençliği, DÖB, Dev Lis ve Liseli Serüvenciler YKS sınavının sağlıklı günlerde yapılmak üzere ertelenmesi talebiyle ortak bir basın açıklaması yaptı.

Hatay İnsan Hakları Derneğinde yapılan açıklamada konuşan öğrenci İsmet Koçakgöl koronavirüsün Türkiye'de görüldüğü andan itibaren liseliler de dahil olmak üzere tüm halka "evde kal" çağrısı yapıldığını belirterek, “Ancak asgari ücretle çalışan işçi ve emekçiler evde kalarak sefalet çekti. Sağlıksız koşullarda fabrikalarda çalışan işçilerin, emekçilerin çocukları olarak bizler de sınav stresi ve koronavirüsü korkusu ile sınavlara hazırlanıyoruz” dedi.

“MSÜ SINAVINDA OLAN BİZDE OLMAZ MI”

Milli Savunma Üniversite sınavında bir öğrencinin fenalaşınca tüm salonun karantinaya alındığını hatırlatan Koçakgöl “Aynı durumun YKS sınavında olmayacağını kim garanti ediyor. YKS sağlıklı günlerde yapılmak üzere ertelenmeli. Liseli gençler olarak sınav sağlıklı günlere ertelensin, sağlımızla oynanmasın diyoruz" diye belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da Pamfilya Turizm halk otobüsü şoförlerini sigortasız çalıştırıyor

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: Öğrenci ve aileler nasıl "müsterih" olacaklar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa