18 Haziran 2020 14:21

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: Öğrenci ve aileler nasıl "müsterih" olacaklar?

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, MEB’in LGS ve YKS sınav tarihindeki ısrarının ve dayatmacı tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade ederek, alınması gereken asgari önlemleri açıkladı.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri Lise Geçiş Sınavı ve Yüksek Öğretime Geçiş sınavı öncesi alınması gereken önlemleri açıklarken, kendilerine İzmir’de LGS’nin gerçekleştirileceği okul binalarındaki sınav salonlarının çoğunlukla 20 kişilik olduğunu, havalandırmaları yetersiz olan birçok sınıf bulunduğu bilgisi ulaştığını aktardı.

Yapılan yazılı açıklamada, “LGS’ye yaklaşık 1,670 milyon öğrencinin girmesi beklenmektedir. Bu sayıya öğretmenler, güvenlik görevlileri ve diğer çalışanlar da eklendiğinde yaklaşık 2,5 milyon insan ve ailesinin sağlığının tehlikeye atılmakta olduğu görülmektedir. Bu sınavın aceleyle 20 Haziran tarihine alınmasının hiçbir makul açıklaması yoktur” denildi.

“ÖĞRENCİ VE AİLELER NASIL ‘MÜSTERİH’ OLACAK?​”

Ayrıca İzmir’deki bazı okulların hazırlıksız olmasını da eleştiren Eğitim Sen, "Sınav merkezleri, sınav salonlarının sayıları açıklanmasına rağmen, her sınav salonunda kaç öğrencinin sınava gireceği, fiziki mesafe kuralının sağlanıp sağlanmadığı belirsizdir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü 'İzmir’de okullar sınava hazır' açıklamasını yapmıştır. Ancak haberin görsellerinde hazır denen sınıfların Sağlık Bakanı’nın ısrarla vurguladığı mesafe kuralı hiçe sayılmıştır. Bu durumda öğrenci ve aileler nasıl 'müsterih' olacaklardır?​” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığının eleştirildiği açıklamada son olarak, “MEB’in bu anlamsız ısrarını ve dayatmacı tutumunu kabul edilir bulmamakla birlikte alınması gereken asgari önlemleri belirtmeyi eğitim emekçilerine, öğrencilerimize ve onların ailelerine karşı duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olarak kamuoyuyla paylaşmak isteriz” denildi.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri taleplerini şöyle sıraladı:

  • Sınav yapılacak her okulda mutlaka bir sağlık görevlisi bulundurulmalıdır.
  • Bina girişinde ateş ölçümü yapılmalıdır.
  • Sınav salonları fiziksel mesafe kuralına uygun olarak düzenlenmelidir.
  • Sınavdan 24 saat öncesinden binaların dezenfeksiyonu mutlaka yapılmalıdır.
  • Tuvaletlere yeterli miktarda sıvı sabun ve kâğıt havlu konulmalıdır.
  • Sınıflarda hava sirkülasyonu yeterli ve mümkünse sürekli olacak şekilde sağlanmalıdır.
  • Her öğrenci ve öğretmen için yeterli sayıda hijyenik cerrahi maske bulundurulmalıdır.
  • Her sınıfta ve sınav süresince okulda kullanılacak her birimde yeterli miktarda el dezenfektanı bulundurulmalıdır. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Liseli gençler: Sınav sağlıklı günlere ertelensin, sağlımızla oynanmasın

SONRAKİ HABER

Dünyanın birçok ülkesinde salgın sömürüyü artırdı, işçiler direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa