19 Haziran 2020 06:58

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Taylor, Trump'ın ırkçı tutumu nedeniyle istifa etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor, Donald Trump'ın ırkçı tutumu nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Mary Elizabeth Taylor | Fotoğraf: ABD Dışişleri Bakanlığı

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor, Donald Trump'ın ırkçı tutumu nedeniyle istifa etti.

Anadolu Ajansının ABD'li Washington Post gazetesine dayandırdığı haberde, Trump'ın Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Dışişleri Bakanlığında görev yapan bir siyah olan Taylor'ın sunduğu istifa mektubuna yer verildi. Taylor tarafından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderilen istifa mektubunda, "Başkanın ırksal adaletsizlik ve siyahi Amerikalıları kapsayan eylemleri temel değerlerim ve inançlarımla uyuşmuyor. Bu durumda vicdanımın sesini dinleyerek Dışişleri Bakanlığı Yasama İşleri Bakan Yardımcılığı görevinden ayrılmak zorundayım" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığında söz konusu göreve gelen ilk siyah diplomat olan Taylor, 2017 ve 2018 yılları arasında Beyaz Saray'da Yasama İşleri Başkanının özel asistanı olarak görev yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet gören kadın öleceğini düşünerek kanıyla yere not bıraktı: Beni kocam vurdu

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de 4.7 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa