20 Haziran 2020 04:14
Son Güncellenme Tarihi: 20 Haziran 2020 08:52

Uzmanların tüm uyarısına rağmen LGS yapıldı, okul önlerinde yoğunluk yaşandı

Yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği LGS, öğrenci, veli ve eğitimcilerin tepki ve uyarılara rağmen yapıldı. Uyarılara rağmen çoğu okul önünde fiziki mesafenin korunamadığı gözlendi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav 09.30'da başladı. LGS iki oturumda gerçekleştiriliyor. Öğrenciler ilk oturumda öğrenciler sözel bölümden ikinci oturumda ise sayısal bölüm derslerinden sorulacak olan sorulara yanıt verdi. Türkiye saati ile 09.30'da başlayan ilk oturumun ardından ikinci oturum ise 11.30'da başladı. 11.30'da başlayan Sayısal alan testinde öğrenciler 40 soru yöneltildi ve 80 dakika süre tanındı. LGS sınavı 12.50'de sona erdi.

İlk oturumda öğrencilere Türkçe'den 20, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru yönlendirildi. Ayrıca öğrenciler Yabancı Dil dersinden ise 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru yöneltildi.

Birinci oturumunu tamamlayan öğrenciler, 45 dakikalık arada okulların bahçesinde vakit geçirdi. Öğrenciler sınav arasında arkadaşları ile sohbet ederken görevli gözetmenler, öğrencileri sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyardı. Dışarı çıkmayı tercih etmeyen öğrenciler ise okulun koridor, boş derslikler, spor salonu, yemekhane gibi bölümlerinde aranın bitmesini bekledi. Çocuklarını okul dışında bekleyen velilerin de aranın verilmesiyle birlikte okul kapısı önünde çocuklarını görmek için tellerin arasından baktıkları görüldü. Bahçeye çıkan öğrenciler, okul kapısının arkasında bekleyen aileleriyle görüşürken, öğrencilerin kimi sınavın iyi geçtiğini kimisi de zorlandığını anlattı.

Öğrenciler aranın ardından sosyal mesafe sağlanarak sınav salonlarına alındı.

İKİNCİ OTURUM DA SONA ERDİ

İkinci oturum 11.30'da başladı. Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından soruların yöneltildiği ikinci oturumda adaylara 80 dakika süre tanındı. LGS sınavı 12.50'de sona erdi.

Sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkamadı. Öğrenciler, binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, gerekirse sınıf sınıf olmak üzere, sosyal mesafeyi koruyacak şekilde önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkarıldı.

Sınava yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci katıldı.

Sınav nedeniyle 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Büyükçekmece'de yıldırım düşmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüse dair tüm gelişmeler (20 Haziran)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa