Türkiye'de koronavirüse dair tüm gelişmeler (20 Haziran)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin günün öne çıkan haberleri, açıklamalar ve analizler…

.
21:11

Paylaş

KOCAELİ'DE BİR APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 daireli apartman karantinaya alındı.

İzmit Kaymakamlığından yapılan açıklamada, apartmandaki 4 farklı dairede oturan ve Kovid-19 test sonucu pozitif çıkan 6 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bulaşın önlenebilmesi için hayati öneme sahip sosyal izolasyonun sağlanabilmesi amacıyla bugünden itibaren söz konusu apartmanda oturan kişilerin ikinci bir karara kadar ikametlerinde kalmalarının sağlanması, apartmana başkalarının girişine izin verilmemesi ve tam karantina tedbirlerinin uygulanmasına 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince karar verilmiştir" denildi.

21:07

Paylaş

SON 24 SAATTE 22 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 1248 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 22 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 186 bin 493'e, can kaybı 4 bin 927'ye ulaştı.

15:08

Paylaş

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SONA ERDİ

LGS dolayısıyla 81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 15.00 itibariyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)

13:18

Paylaş

LGS SONA ERDİ

Yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği LGS, öğrenci, veli ve eğitimcilerin tepki ve uyarılara rağmen yapıldı. Uyarılara rağmen çoğu okul önünde fiziki mesafenin korunamadığı gözlendi.

10:53

Paylaş

NORMALLEŞMEYLE BİRLİKTE VAKALAR ARTTI

Batman’da günlük vaka sayısı 130’u geçerken, Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, normalleşme süreciyle birlikte vaka sayısının bin 700’ü aştığını söyledi.

09:09

Paylaş

CİZRE'DE YAKLAŞIK 200 BİNA KARANTİNADA

"Normalleşme" adımları sonrası vaka sayısında ciddi artışın yaşandığı Cizre'de, 200 civarında bina karantina altında tutuluyor. Kentte "normalleşme" sonrası dezenfekte faaliyetleri durdu. (MA)

09:02

Paylaş

ULUKIŞLA'DA SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANIYOR

 

08:54

Paylaş

MİLLİ EĞİTİM BAKANI "SOSYAL MESAFE"NİN SORUMLULUĞUNU DA ÇOCUKLARA BIRAKTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise LGS'ye giren öğrencilere Twitter hesabından seslendi, sosyal mesafenin sorumluluğunu çocuklara bıraktı.

Selçuk Twitter hesabından şunları yazdı: Günaydın çocuklarım. Sokakta oynarken nasıl koruyorsanız sosyal mesafenizi sınavda da öyle koruyun, evde ders çalışırken nasıl rahat çalışıyorsanız öyle rahat çözün soruları. Unutmayın, sınavda yaptıklarınızdan çok daha fazlasısınız siz. Başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. (HABER MERKEZİ)

 

08:50

Paylaş

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

LGS dolayısıyla alınan sokağa çıkma kısıtlaması, 81 ilde 09.00 ile 15.00 saatleri arasında uygulanacak.

08:49

Paylaş

LGS 09.30'DA BAŞLAYACAK

Uzmanların tüm koronavirüs uyarılarına rağmen tarihi değiştirilmeyen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 09.30'da başlayacak.

08:46

Paylaş

OBA MAKARNA'DAN GAZETE VE İNTERNET SİTELERİNE ERİŞİM ENGELİ

Antep'te bulunan Oba Makarna fabrikasında çalışan işlerde Kovid-19'a rastlanması haberine "İtibarı zedeliyor" denilerek erişim engeli getirildi.

08:45

Paylaş

PANDEMİDE GIDA PATRONU KAZANDI

Namet işçisi yaşadıklarını Evrensel'e yazdı: Virüse yakalansam da evde 14 gün dinlensem.

{{407487}}

 

08:44

Paylaş

HAYATA HEP SIFIRDAN VE GÜVENCESİZ BAŞLAMAK

Patronlar tarafından ucuz iş gücü olarak görülen; ağır koşullarda güvencesiz çalıştırılan mülteci işçilerin yaşadığı sorunlar salgın koşullarında katlandı.

DÜN NE OLMUŞTU?

İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi, kentte maske takmayanlara 900 lira ceza verilmesi kararı aldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, pandemi dünyada hız kesmemişken ve Türkiye’de henüz salgının ilk dalgası kontrol altına alınmamışken, TTB’nin ve ilgili uzmanların tüm uyarılarına karşın başlatılan erken yeniden açılmanın sonuçlarının alarm verdiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs semptomu göstermeyen, temaslı kişilere test uygulamasını durdurdu. Bakanlık, koronavirüs semptomları gösterenlere test yapılmasını da yetkilendirilmiş hekimlerin e-imzalı onayına bağladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, bir personelde koronavirüse rastlanması nedeniyle, Hükümet Konağında hizmet veren Sosyal Güvenlik Biriminin (SGK) bulunduğu ikinci kat, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı doğrultusunda, yeni personel gelinceye kadar geçici olarak kapatıldı.

Çanakkale'de 22 Haziran Pazartesi günü itibarıyla maske takmak zorunlu hale getirildi.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa