22 Haziran 2020 10:58

Eğitim Sen Manisa Şubesi salgın döneminde sınav ısrarını eleştirdi

Manisa’da LGS’ye giren bir öğrencide koranavirüs tespit edilmesine ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, sınavların ertelenmemesini eleştirdi.

Fotoğraf: Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener

Paylaş

Eylem DEMİRHAN
Manisa

Manisa’da, cumartesi günü gerçekleştirilen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) esnasında Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda, sınav başladıktan 1 saat sonra 15 No’lu sınav salonunda sınava giren bir öğrencide koronavirüs çıktığı için tek başına başka bir sınıfa alındı. Sınava 15 No’lu salonda giren öğrencilere tebligat gönderilerek 14 gün boyunca evlerinde karantinada olacakları iletildi.

Yaşanan olayla ilgili Evrensel’e konuşan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, yereldeki vaka sayısının yerel yönetimlerin önlem alma yetkilerinin olmadığının bir göstergesi olduğunu söyleyerek, son dönemlerde artan vaka sayısından ötürü sınavdan önce Milli Eğitim Müdürü’yle görüştüklerini belirtti. Sınıfların düzenlenmesinin yereldeki vakalar gözetilerek ayarlanması gerektiğini söyleyen Şener, “Bunu Milli Eğitim Müdürüne ilettiğimizde, merkezi bir planlama olacağını söylediler. Oysa yerellerdeki vakalara göre önlem alınmalıdır. Bu durum gösteriyor ki yerellerdeki yöneticiler inisiyatif alarak yetkilerini kullanamıyorlar” diyerek bunun bir yönetememe sorunu olduğunu ifade etti.

“SINAVLAR VE SEMİNERLER ACİLEN ERTELENMELİ”

Salgın döneminde sınavların yapılmakta ısrar edilmesinin sebebinin eğitimin ranta açık hale gelmesi, özel okulların ekonomik koşullarını gözetme çabası olduğunu söyleyen Şener, “Ülkemizde her zaman ilk tasarruf eğitim üzerinden yapılıyor. Salgın yokmuş gibi 20 kişilik sınıflarda sınav yapmak bunun bir göstergesidir. Şehit Ömer Halisdemir okulunda yaşanan olay onca kişinin hayatını hiçe saymaktır” diye konuştu.

Kovid pozitif olmadığı iddia edilen öğrencinin, beraberinde sınava girdiği öğrencilerin evine akşam karantina tebligatı gönderilmesinin birbiriyle çelişen durumlar olduğunu söyleyen Şener, bu duruma bakarak YKS, sınavlar ve öğretmen seminerlerinin de acilen ertelenmesi gerektiğini belirtti. Şener son olarak şunları kaydetti: “Bu durum gösteriyor ki sınav üzerine kurulu bir eğitim sisteminde insan hayatının hiçbir önemi yok. Yeni durumlara karşı acil değişimler yapmak zorundayız. Bizler hiçbir öğrencinin hayatıyla oynanmasına, kamu kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesine seyirci kalmayacağız. Pandemi süreci gösterdi ki başından beri savunduğumuz parasız eğitim ve parasız sağlık talebimiz her zamankinden daha güncel ve acil bir talep haline gelmiştir.”

ÖNCEKİ HABER

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi: Halkın temel sorunu işsizlik ve Kürt sorunu

SONRAKİ HABER

Ordu'da köylüler HES şirketinin çalışmasını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa