Suudi Arabistan Kovid-19 nedeniyle hac ibadetini ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacak
Suudi Arabistan, bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını açıkladı.
![Suudi Arabistan Kovid-19 nedeniyle hac ibadetini ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacak](https://www.evrensel.net/upload/dosya/157041.jpg)
Fotoğraf: Basil D Soufi/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
İLGİLİ HABERLER
![Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 103 milyonu geçti](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/172052.jpg)
Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 103 milyonu geçti
![Türkiye'de koronavirüs salgınına dair öne çıkan gelişmeler (22 Haziran Pazartesi)](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/163822.jpg)
Türkiye'de koronavirüs salgınına dair öne çıkan gelişmeler (22 Haziran Pazartesi)
Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurdu.
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'lu vaka sayısının 7 milyonu aştığı ve yarım milyona yakın insanın bu salgından yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.
Dünya genelinde insanları salgına karşı koruyacak bir aşı veya etkili bir ilacın henüz bulunmadığı belirtilen açıklamada, sosyal mesafeyi koruma imkanlarının zor olduğu ortamlarda salgının hızla yayıldığı kaydedildi.
Bakanlık açıklamasında, Müslümanların sağlığını korumak amacıyla bu yıl yurt dışından hacı adaylarının kabul edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 salgınının yayılmaya devam etmesi, kalabalık ortamlar ve uluslararası ulaşımın daha da riskli olması, küresel vaka sayılarının ciddi şekilde artması nedeniyle Hac ve Umre Bakanlığı, bu yıl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle sınırlı tutacaktır.”
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar ülkede Kovid-19 nedeniyle 1267 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının ise 157 bin 612’ye ulaştığını açıklamıştı.
"VATANDAŞLARIMIZIN KURA HAKLARI KORUNACAKTIR"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın hac kararına ilişkin, “2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır” ifadesini kullandı.
Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Başkanlığın gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayarak , “2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımızın kura hakları korunacaktır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yarın Başkanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır” bilgisini verdi.
June 22, 2020
(AA)
![Pandemi döneminde 290 bin fazladan ölüm yaşandı | “Verileri gizleyerek üç yıl insanların ölümünü izlediler”](https://www.evrensel.net/images/330/upload/dosya/180625.jpg)
Evrensel'i Takip Et