23 Haziran 2020 13:09

Eğitim Sen LGS anketini açıkladı: LGS’de sınıfta kaldınız, YKS için ders alın

Eğitim Sen, LGS'de görev alan üyeleriyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaşarak, uyarılara rağmen ertelenmeyen sınavlarda sınıfların salgın öncesi gibi olduğuna dikkat çekti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube yönetimi, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) görev alan üyeleriyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaşarak, Milli Eğitim Bakanlığına “LGS’de sınıfta kaldınız, YKS için ders alın” çağrısında bulundu. Açıklamada, tüm uyarılara rağmen ertelenmeyerek yapılan sınavda fiziki mesafe kuralının uygulanamadığı, alınacağını ilan edilen birçok önlemin ya yetersiz kaldığı ya da hiç alınmamış olduğunun görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada “Salgın nedeniyle aylarca evde kalmaları istenen çocuklar hafta sonu sınav salonlarına dolduruldu” denildi.

"SAĞLIK GÖREVLİSİ YOKTU, SINIFLAR SALGIN ÖNCESİ GİBİYDİ"

Anket sonuçlarına göre LGS’de yaşanan sorunlardan bazıları şunlar oldu:

  • Okullarda sağlık görevlisi bulundurulmadı
  • Maske sayısı yetersiz kaldı
  • Sınıflarda salgın öncesi şartlardaki gibi yine 20 öğrenci sınava alındı
  • Bazı okullarda binanın gerekli her yerine dezenfektan konulmadı
  • Fiziki mesafe kuralı defalarca ihlal edildi
  • Bazı okullarda maskeler açık bir şekilde elden dağıtıldı
  • Bazı sınıflar pencereleri arızalı olduğundan yeterince havalandırılamadı
  • Kendi isteğiyle sınavda görev alan öğretmenlerin büyük bölümü bu koşullarda yapılacak sınavlarda yeniden görev almak istemediklerini ifade etti

ÖSYM’YE ÖNLEM ALIN UYARISI

Açıklamada, yine bütün ısrarlara karşın YKS sınavını ertelemeyen ÖSYM’yi de uyaran Eğitim Sen 7 No’lu Şube yönetimi, hiçbir sınavın öğrencilerin, öğretmenlerin ve halkın sağlığından daha önemli olmadığını bir kez daha hatırlatarak sınavda şu önlemlerin alınmasını istedi: “Her sınav merkezinde mutlaka bir sağlık görevlisi bulunmalı. Binalara girişte ateş ölçümü yapılmalı. Her sınav merkezinde karantina odası oluşturulmalı. Sınav salonlarındaki oturma düzeni kesinlikle seyreltilmeli. Yeterli miktarda ve ambalajlanmış maske kapalı olarak dağıtılmalı. Öğrenciler salonlara kısım kısım ve uygun mesafe korunarak alınmalıdır. Sınav bitiminde öğrencilerin binaları kısım kısım ve uygun mesafeyi koruyarak boşaltmaları sağlanmalıdır. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çözüm yollarının adresi olan bir ÖTK

SONRAKİ HABER

Bakan Akar’dan nükleer santral yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa