23 Haziran 2020 12:49

"Kiracı üreticiler de tarımsal destekten yararlanmalıdır"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiraladıkları hazine arazilerinde üretim yapan çiftçilerin de tarımsal desteklerden yararlanmasını talep etti.

Fotoğraf: CHP Basın Bürosu

Paylaş

Kiraladıkları hazine arazilerinde üretim yapan çiftçiler tarımsal desteklerden yararlanmıyor. Üreticileri ziyaret eden ve taleplerini dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu mağduriyete artık son verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde benzer sorunları yaşayan binlerce üretici olduğuna işaret eden CHP’li Gürer, “Çiftçiler, kiralayıp ekim yapabilmeli ve bu üretimleri için tarımsal desteklemelerden faydalanabilmelidir. Kiraladıkları tarım arazilerinde üretim yapan çiftçiler, bu arazilerin tapuları kendilerine ait olmadığı için ve tabu ibraz edemediklerinden dolayı desteklemelerden yararlanamamaktadır. Bu sorun, ülkemizde binlerce çiftçiyi yakından ilgilendirmektedir. Bakanlık üreticilerin taleplerine karşılık vermelidir” diye konuştu.

Gürer, “Kiracı ya da hazine arazilerine ekim yapan üreticiler tarımsal desteklemelerden yararlanabilecek düzenlemeye ihtiyaç duyuyor. Devlet desteğini kiraya veren alıyor. Hazine arazi yıllardır eken ise bundan mahrum kalıyor. Hazine arazisinde kiracı olan çiftçinin ektiği yer, aldığı ürün, yaptığı iş belli. Bu nedenle çiftçi desteklenmelidir. Bu üreticilere desteklemeler sağlanmalı ki, çiftçi üretime devam etsin. Çiftçimiz toprağı ekmeyi sever. Yeter ki desteklensin” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barolara destek, engellemeye tepkiler devam ediyor: Barolar yalnız değil

SONRAKİ HABER

Yenilen pehlivan yönetim kuruluna...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa