24 Haziran 2020 12:32

Madımak Katliamının yıl dönümündeki törene koronavirüs bahanesiyle yasak ve sınırlama

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenler için yapılacak olan anmaya pandemi gerekçe gösterilerek 100 kişilik sınırlama getirildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sivas’ta, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak Katliamı’nın her yıl düzenlenen anma törenine, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sınırlandırma getirildi. Vali Salih Ayhan, belirlenecek alan ve güzergahta sosyal mesafeye uymak ve maske takmak şartıyla 100 kişilik bir grubun yürüyeceğini, ayrıca düzenlenmek istenilen etkinliklere ise izin verilmeyeceğini bildirdi. Yürüyüşe il dışından katılımcı kabul edilmeyecek.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında,1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 26'ncı maddesi doğrultusunda, olağanüstü toplandı. Toplantıda, Madımak Anma Etkinlikleri'ne koronavirüs salgını nedeniyle sınırlandırma getirildi. Kurul, her yıl gerçekleştirilen anma yürüyüşünün bu yıl, 100 kişinin katılımıyla yapılmasına izin verdi. 

ETKİNLİĞE KATILACAKLARI DÜZENLEME KURULU BELİRLEYECEK

Vali Ayhan, "Olaylarda mağdur olan veya vefat eden vatandaşlarımızın birinci derece yakınları, geçmiş yıllarda düzenleme komitesinde görev alanlar, siyasi parti il başkanı veya temsilcileri, düzenleme kurulunca belirlenecek isimleri, valilik makamına bildirecekler. İdarece izin verilen etkinlik alanında, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla, düzenleme kurulu tarafından gerekli yasal işaretlemeler yapılacak. Etkinliğe katılmasına izin verilen 100 kişinin uzaktan ateş ölçer veya termal kameralar ile ateş ölçümleri yapılacak. Etkinlikte sosyal mesafe, maske ve hijyen koşullarına uyulacak ve takibi yapılacak" dedi.

İL DIŞINDAN KATILIMCI KABUL EDİLMEYECEK

Ayhan, "Söz konusu etkinliklere il dışından hiçbir şekilde katılımcının davet edilmemesi ve etkinliklerin pandemi koşulları dikkate alınarak gerçekleştirilmesini istiyoruz. İsim listesinde belirtilen kişilerin dışında hiç kimsenin katılmamasına dikkat edeceğiz. Etkinlik, Bilim ve Kültür Merkezi önündeki alan ile sınırlı kalmak kaydıyla, Sağlık Bakanlığı'nın pandemiye yönelik direktifleri doğrultusunda ve İçişleri Bakanlığı talimatları ile '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun amir hükümleri çerçevesinde yerine getirilecek" ifadelerini kullandı. 

ETKİNLİK, İZİN VERİLEN BÖLGELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Vali Ayhan, izin verilen yer dışında toplanma, yürüyüş ve miting şeklindeki etkinliklere izin verilmeyeceğini dile getirdi. (Sivas/DHA)

{{394035}}

{{396510}}

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ömer Fethi Gürer: Emeklilerden sağlıkta katılım payı ve ilave ücret alınmamalı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanlığı, ‘salgın yönetimi ve çalışma rehberi’ni güncelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa