24 Haziran 2020 13:07

Prof. Dr. Kayıhan Pala: Kovid-19 vakaları artıyor, etkili yönetsel önlemler alınmalı

TTB Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, Kovid-19'lu vakaların 1 Haziran'dan sonra artış gösterdiğini ve etkili önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Eminönü'de yapılan maske kontrolü | Fotoğraf: Mehmet Eser/AA

Paylaş

Türkiye’de 1 Haziran sonrası koronavirüsle mücadelede önlemlerin gevşetilmesiyle birlikte vakalar da artmaya devam ediyor. Kimi yerlerde karantina kararları alınırken bazı il ve ilçelerde artan vakalar nedeniyle hastanelerde yatak sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, 1 Haziran'dan sonra Kovid-19'lu yeni olgu, yoğun bakımda yatan, entübe edilen ve yaşamını yitiren hasta sayısının artış gösterdiğine dikkat çekerek, "Birinci dalgayı sönümlendiremeden, yeni dalgalanmalar yaşanmaya başladı. Pandemiye karşı etkili yönetsel önlemler alınmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Çağhan Kızıl ise hızlandırılmış normalleşme adımlarından sonraki artışa ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bu adımlardan sonraki üç haftada son 3 güne bakılıp hesaplanan ortalama günlük vaka sayıları yüzde 38 (883-1217), anlık yoğun bakım hasta sayısı yüzde 41 (633-893), entübe hasta sayısı da yüzde 34 (271-362) arttı.  Hafta içinde vaka temaslarına test kısıtlaması getirildi."

Dünya’da da vaka artışları son zamanlarda rekor seviyeye ulaşırken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid- 19’un çekip gitmediğini belirterek “Aksine, pandemi büyüyor. Vaka ve ölüm sayısı artmaya devam ediyor” diyerek ülkeleri uyardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yenice’de madenciler aylardır kıdem tazminatlarını alamıyor

SONRAKİ HABER

Güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifine muhalefet milletvekilleri itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa