24 Haziran 2020 15:00

MEB, Kürt Dili ve Bayramı’nın "Belirli gün ve haftalar"a eklenmesi talebini reddetti

Milli Eğitim Bakanlığı, HDP Milletvekillerinin 15 Mayıs Kürt Dili ve Bayramı’nın “Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi”ne eklenmesi talebini reddetti.

Fotoğraf: İnanç Yıldız/Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dersim Dağ, Kemal Bülbül ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Milli Eğitim Bakanlığı’na 15 Mayıs Kürt Dili ve Bayramı’nın “Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi”ne eklenmesi için dilekçe verdi. Dilekçeye, MEB’den yanıt geldi. HDP’li vekillerin bu talebi, “Anayasaya ve mevcut mevzuata uygun olmadığı” gerekçesiyle reddedildi.

MA’dan Diren Yurtsever’in haberine göre; HDP’liler verdikleri dilekçede, 2015 yılında MEB’in 17-25 Aralık Dünya Arapça Günü olarak kabul ettiğini hatırlattı. Dilekçede şu ifadeler kullanıldı: Ortak yaşam ve ortak bilincimizin korunup geliştirileceğine ve çoğulcu demokrasimizi daha da güçlendireceğine olan inancımızla; ilgili yönetmeliklerde değişiklik yapılarak ‘15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’ gününün Belirli Gün ve Haftalar çizelgesine eklenmesini ve Kürtçe ile ilgili gerekli etkinliklerin ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.”

Bakanlık tarafından verilen yanıtta ise Dünya Arapça Günü’nün “Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi”nde yer almadığı belirtti. Bakanlık yanıtında “İlgili dilekçe ile ifade edilen 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nın Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi’ne eklenmesi talebinin başta Anayasamız olmak üzere yürürlükte bulunan ilgili mevzuata uygunluk göstermediği değerlendirildiğinden söz konusu talep bakanlığımızca uygun bulunmamaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÖSYM Başkanı: YKS'ye en fazla bir yakınınız ile gelin

SONRAKİ HABER

CHP'li Kaya: YKS'yi daha uygun bir tarihe erteleyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa