Çevrim içi korana günleri sergisi
"İnsanlar sinema ve belgesel izlerken, müzik dinlerken, kitap okurken, tüm bunların sanatsal ürünler olduğunu, güzel vakit geçirmek için sanatın önemli olduğunu anladılar."

Resimler Gülseren Südor'un kişisel arşivinden
Gülseren SÜDOR
Ressam
Ülkemizde ve tüm dünyada çocuk, genç, yaşlı çalışan, çalışmayan insanların çok büyük bir bölümü, korona günlerini dört duvar arasında geçirdi. Bu süreç insanların doğaya, bilime ve sanata saygılı bir olmaları gerektiğini gösterdi.
Akil insanlar, Kovid-19 virüsüyle insanlığın kulağına kar suyu kaçtığını ve olumlu değişikler yaşanacağını söylüyor. Doğanın insanlık için yasaklı olduğu günlerde insanlar sinema ve belgesel izlerken, müzik dinlerken, kitap okurken, tüm bunların sanatsal ürünler olduğunu, güzel vakit geçirmek için sanatın önemli olduğunu anladılar.
Görsel sanatları sevenler ise, sergi salonları ve müzelerin kapalı olması nedeniyle sanal ortamdaki sergileri izleme imkanı buldu. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nükhet Güz’ün katkılarıyla oluşturulan dijital sergi gözlerinin pasını sildi. Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Ressam Dr. Hülya Küpçüoğlu tarafından davet edilen profesyonel sanatçılar; karantina günlerinde ürettikleri eserlerini dijital ortamda sergileme olanağı buldular.
Sergide Teoman Südor, Gülseren Südor, Muzaffer Tire, Ferhunde K. Öner, Ceyda Güler, Soner Tire, Müge Süel, İclal Erentürk, Adviye Bal, Füsun Çağlayan, Çiler Süyev, Öznur Eren, Zuhal Arda, Hasan Çevik, Nurcan Perdahçı, Aynur Karakaş ve Merva Kelekçi Olgun’nun eserleri yer aldı.
Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Simin Gerçek ve Öğr. Gör. Ahmet Börekçi yönetimindeki öğrenciler tarafından hazırlanan sergi atmosferi için dijital oyun tasarımı tekniği kullanıldı. Bu sayede sanatseverler; gerçek hayatta olduğu gibi sergiyi istediği koridorda, istediği kadar gezme ve istediği tabloyu inceleme imkanına sahip oldu.
Ayrıca; üniversitelerde öğrenim gören gençlerimizin çağdaş ve teknik işleri bizzat deneyerek öğrenmeleri oldukça önemliydi.
Evrensel'i Takip Et