26 Haziran 2020 07:11

Mehmet Zırığ: Kürtler olunca FETÖ'cülerin açtığı davalar meşru görülüyor

"KCK Cizre" davasında 6 yıl 3 ay ceza alan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ, "Söz konusu Kürt halkının temsilcileri olunca FETÖ’cülerin açtığı davalar meşru görülüyor" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

"KCK Cizre" davasında 6 yıl 3 ay ceza alan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ, dosyayı hazırlayanların şu an "FETÖ"den tutuklu olduğunu hatırlatarak, "Söz konusu Kürt halkının temsilcileri olunca FETÖ’cülerin açtığı davalar meşru görülüyor" dedi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2011 yılında "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar hakkında açılan davanın karar duruşması önceki gün Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Çok sayıda siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de aralarında bulunduğu 79 kişinin yargılandığı davada ceza yağdı. 67 kişi hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları veren mahkeme, 11 kişi hakkında ise beraat kararı verdi. Görevden uzaklaştırıldıktan sonra yerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partili (HDP) Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ da ceza alan isimlerden oldu. Zırığ'a 6 yıl 3 ay ceza verildi.  

"FETÖ'DEN TUTUKLANAN SAVCILAR 

Kararı değerlendiren Zırığ, haklarındaki dosyaların "FETÖ" soruşturması kapsamında tutuklanan ve çeşitli hapis cezalarına çarptırılan savcı, yargıç ve emniyet mensupları tarafından hazırlandığını kaydetti. Zırığ, "O gün AKP ve FETÖ işbirliği ile yapılan bu kumpas davaları bugün yine karşımıza çıkıyor. Siyasi soykırım operasyonlarında FETÖ'cü hakim, savcılar kumpaslarla binlerce partilimizi gözaltına aldırdı. Devletin başına kim gelirse gelsin, Kürt halkı üzerinden siyaset yaparak kendini var etmeye çalışmıştır" dedi. 

"FETÖ DAHA ORGANİZE OLDU"

"FETÖ'nün bir "suç şebekesi" olduğunu o dönemde de ifade ettiklerini belirten Zırığ, “O dönemde HDP geleneği ve Kürtler dışında kimse bunlara karşı çıkmadı. AKP Genel Başkanına kadar birçok kişi FETÖ'ye methiyeler dizdi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'nün kılıf değiştirerek, daha da organizeli bir şekilde suç şebekesine dönüştüğünü dünkü yargılamada ortaya çıktı. Kürt siyasetçilere ceza yağdırılması bunun belgesidir" diye konuştu. 

AKP'nin Kürt halkına karşı "kirli politikalar" ile ayakta kalmaya çalıştığını dile getiren Zırığ, "Dünya pandemi ile mücadele ederken, halk canının derdine düşmüşken, AKP Kürtlerin kazanımlarına tekrar saldırmıştır. Rengi ve ismi ne olursa olsun; AKP, FETÖ, CHP, ANAP fark etmiyor. Söz konusu Kürtler olunca hepsi aynı ağızla ve aynı politikayla bir olup saldırıya geçiyor. Bu apaçık Kürt düşmanlığıdır ve kanunsuzluğun ortaya çıkmış halidir" ifadelerini kullandı.  

Darbe girişiminin ardından yasaların tümden rafa kaldırıldığını kaydeden Zırığ, şöyle devam etti: "2011 'KCK' davaları FETÖ'cüler tarafından açıldı. Bugün dava açanların tümü cezaevinde. Ergenekon ve Balyoz gibi davalar düşürüldü. Söz konusu Kürt halkının mücadelesinin temsilcileri ve HDP olunca, FETÖ’cülerin açtırdığı davalar meşru ve hukuka uygun olarak görüldü. Bu düpedüz FETÖ anlayışının devam ettiğini gösteriyor. Söz konusu Kürtler olunca hepsi birleşiyor." (MA)

ÖNCEKİ HABER

Gülistan Doku soruşturmasında kamera görüntüleri incelendi

SONRAKİ HABER

Polisin aşırı güç kullanmasını yasaklayan tasarı ABD Temsilciler Meclisinde onaylandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa