26 Haziran 2020 11:38

BTS: TCDD biat etmeyen üyelerimizi sürgün ediyor

İzmir'de BTS çalışanları, sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara yönelik baskı ve cezalara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara baskı ve cezalar verildiğini söyleyerek, “Sizler liyakatsiz atamalarınızla personelden tasarruflarınızla sürgünlerinizle ancak Yeni Çorlu, yeni Ankara, yeni Pamukova kazaları gibi facialara yol açarsınız” dedi.

İzmir'de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) çalışanları, TCDD Alsancak Bölge Müdürlüğü binası önünde bir araya gelerek, sürgünlere karşı yapılan eylemlere katılan çalışanlara baskı ve cezalar verilmesine tepki gösterdi. “Evde Hayat, TCDD Sürgün Var” yazılı pankart açan işçiler, “Sürgünler Bizi Yıldıramaz”, “Liyakatsiz atama ölüm getirir”, “Korkmuyoruz, Susmuyoruz, İtaat etmiyoruz” sloganları attı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır da katılarak destek verdi. Sendika adına açıklamayı BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. 

"TCDD SİZİN ÇİFLİĞİNİZ DEĞİL"

Sürgünlere karşı yaptıkları eylemlerin öne sürülerek çalışanların soruşturmalara uğradığını söyleyen Akyol, sendikal örgütlenme hakkının engellendiğini belirtti. TCDD Genel Müdürü imzası ile yayınlanan nakil/atama listesinin yarıdan fazlası siyasi kadrolaşma ve liyakatsiz atama olduğunu belirten Akyol, “Böylelikle TCDD gibi köklü bir kuruluş; kurumdan olmayan, hiçbir ehlilikleri bulunmayan, demiryollarından anlamayan ve partizanca davranan siyasi ellerin insafına terk edilmişti. Ve bundandır ki, 18 yıllık bu süreçte; yüzlerce insanımızın ölmesine neden olan katliam denilebilecek olan birçok kaza yaşandı ve TCDD artık bu acı olaylarla anılır oldu. TCDD sizin çifliğiniz değildir. Sizler liyakatsiz atamalarınızla personelden tasarruflarınızla sürgünlerinizle ancak yeni Çorlu, yeni YHT Ankara, yeni Pamukova ve de yeni Malatya kazaları gibi facialara yol açarsınız” diye konuştu.

SÜRGÜNLERE SON VERİN

Akyol, son olarak “Bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası alanda mücadelemiz, sürgünler ve siyasi kadrolaşma iptal edilene kadar sürecektir. Tüm kamuoyunu da bizimle olmaya güvenilir bir demiryolları oluşturma çabamızda destek olmaya çağırıyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam