26 Haziran 2020 22:36

ABD daha fazla silahlanma istiyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: NATO müttefiklerimizin taahhütleri uyarınca gayrisafi yurt içi hasılalarının (GSYİH) yüzde 2’sini savunmaya harcamaları konusunda ısrarımızı sürdürüyoruz.

ABD daha fazla silahlanma istiyor Fotoğraf: Pixabay

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, “NATO müttefiklerimizin taahhütleri uyarınca gayrisafi yurt içi hasılalarının (GSYİH) yüzde 2’sini savunmaya harcamaları konusunda ısrarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Esper ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirecekleri görüşme öncesinde kısa bir açıklama yaptı. Stoltenberg, Esper’e ziyareti için teşekkür ederek ikilinin yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele ve Afganistan gibi ittifakı ilgilendiren önemli konuları ele alacağını aktardı. 

Esper ise NATO’nun hazırlık girişiminde önemli ilerleme kaydedildiğini ifade etti. 

Kolektif savunma alanında önemli adımlar atıldığını ancak çabaların artırılması gerektiğini savunan Esper, “NATO müttefiklerimizin taahhütleri uyarınca gayrisafi yurt içi hasılalarının (GSYİH) yüzde 2’sini savunmaya harcamaları konusunda ısrarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) son raporuna göre 2015-2019 döneminde dünya çapında silah satışları bir önceki beş yıllık döneme göre yüzde 5.5 oranında arttı, ihracatlarını en çok artıran ülkeler ise ABD ve Fransa. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et