02 Temmuz 2020 06:46

EMEP’ten Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi’ne kıdem tazminatı ziyareti

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi’ni ziyaret etti. Görüşmede kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya kıdem tazminatına sahip çıkma mücadelesine destek için Belediye İş Sendikası Ordu Şubesi’ni ziyaret etti. Yapılan görüşmede işçiler için kıdem tazminatının kırmızı çizgi olduğu bir kez daha vurgulandı. Yerelde sendikasız işçilere de ulaşılmasının gerekliliği belirtilerek kıdem tazminatına yönelik saldırının birlikte mücadele edilmesiyle durdurulacağına dikkat çekildi. 

Yusuf Kaya yaptığı konuşmada, “Kıdem tazminatı hepimizi yakından ilgilendiriyor. İşçilerin emeğinin bir parçası olan kıdem tazminatına yönelik saldırıyı birlikte karşılamak zorundayız. Emek Partisi olarak üzerimize düşenleri yapacağız. Yerelde de birlikte mücadele etmek, sendikasız işçilere haklarına sahip çıkma konusunda bilgilendirme yapmak zorundayız. Türk İş ve DİSK’in aynı gün tüm il ve işyerlerinde basın açıklaması yapması önemli bir karar oldu” dedi.

Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Kadir Altun da ziyaretten memnuniyetini belirterek, “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz. Merkezi kararlarımız bu doğrultuda. Broşürlerle bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Tüm işçileri bilgilendirme yapmalıyız" dedi.

Belediye İş Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Türkmen de “Kıdem tazminatında işçilerin hakları gasbedilirse sıra kamu emekçilerinin emeklilik haklarına ve iş güvencesine gelecektir. Bu nedenle kıdem tazminatına sahip çıkma konusunda topyekun mücadele gerekli” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İİSŞP: Dokunma kıdeme, gideriz greve

SONRAKİ HABER

İHD Van Şubesi: Mülteci ölümlerinin sorumlusu iktidar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa